Motståndarkollen: Falkenbergs FF

I söndags startade Svenska cupens gruppspel och då vann FFF mot Tvååker med  3-1 och HBK förlorade mot IFK Norrköping med 1-0. På söndag, 1/3, är det dags för HBK att möta Falkenberg i gruppspelet. Matchen kommer att spelas i Vinberg på Vinåvallen.

Falkenberg har uttryckt att de vill ha revansch för förlusten i träningsmatchen mot HBK i februari. De har också som mål att spela gruppfinal mot Norrköping den 7/3 och då krävs det en vinst mot HBK.


Falkenbergs FF, laget vid havet, som deras slogan är, gör i år sin femte säsong i Allsvenskan. Förra året avslutade de Allsvenskan med två segrar och det gjorde att laget kom på 13:e plats och klarade sig kvar i Allsvenskan.


2012 möttes HBK och FFF i Superettan för första gången i ett seriederby på 24 år. Sedan dess har derbymatcherna mellan lagen kallats för ”El custico”. Lagen har mötts 8 gånger i seriesammanhang, åren 2012 – 2018, och Falkenberg har bäst statistik. De har vunnit fyra matcher, tre matcher har slutat oavgjort och HBK har bara vunnit en match. 


Tränare Hasse Eklund gör i år sin sjunde säsong som tränare i Falkenberg. Han började i Falkenberg 2013 och då tog han upp laget till Allsvenskan. Han var sedan ett år i Kalmar FF men 2015 var han tillbaka som tränare i FFF och han har varit där sedan dess.


Under årens lopp är det många spelare som har representerat både FFF och HBK. I dagens FFF är det Tibor Joza, 2004 – 2007 i HBK, Marcus Mathisen (bilden ovan), 2016 - 2018 i HBK, Tim Erlandsson, ungdomsspelare i HBK till 2015, assisterande tränaren Jonas Axeldal, 1987 – 1991 i HBK samt målvaktstränaren Björn Nordberg, 1984 - 1998 . I HBK:s lag är det Mikael Boman, 2008 – 2011 i FFF, och Robin Östlind, 2018 – 2019 i FFF. 


Nya spelare: Tim Erlandsson, kontraktslös, Kwame Kizito från BK Häcken, Sander van Looy, kontraktslös, Matthew Garbett från Team Wellington, från U-laget: Lorik Ademi, Rasmus Fridolf, Carl Martinsson, Mohammad Ahmadi och Gabriel Johansson.


Spelare som har lämnat: Dominic Chatto avslutat karriären, Passi Prudence till Landskrona BoIS, Denis Kelmendi klubb oklar, Dennis Bengtsson klubb oklar, Per Karlsson till Tvååkers IF, Kirill Pogrebnyak klubb oklar, Mergim Laci klubb oklar, Ludvig Johansson klubb oklar, Johan Lassagård klubb oklar, Hampus Nilsson till Trelleborgs FF, Robin Östlind till HBK.
(Källa: fotbolltransfers.com)

 

CMore sänder matchen och sändningen börjar kl. 12.25.