HBK-spelare i allsvenskt lag

HBK Dam lånade under söndagen ut fyra spelare till Damallsvenska Vittsjö GIK. Moa Karlsson och Alexandra Hellekant har varit och tränat med Vittsjö tidigare och nu fanns en bra möjlighet för dem att se fler spelare. Nellie Andersson och Hanna Comnell var också med och spelade med Vittsjö som kom på tredje plats i Damallsvenskan 2019.

- Vi har ganska bra koll på spelare i Elitettan och div. 1, säger Tomas Mårtensson, tränare i Vittsjö. Många förstår inte hur hårt man behöver träna för att spela elitfotboll men efter att ha jobbat ihop med Fredrik så vet jag att spelarna i Halmstads BK åtminstone tränar rätt. För att komma hela vägen fram behöver man såklart ha en viss talang men också träna hårt och att kroppen tål mängden träning. 

- Spelarna gjorde bra ifrån sig och klarade tempot överraskande bra.


HBK-tränaren Fredrik Andersson var på plats och såg sina spelare och tycker att samtliga får godkänt.

- Som väntat eller bättre. Spelarna ligger inte så långt efter fysiskt men att varje dag träna med de bästa i landet ger såklart ett annat tempo och man kan se skillnad i framförallt mottag och passningar, säger "Fidde" som menar att det inte finns något samarbete med den allsvenska klubben.
- Det är mer en form av utbyte där några spelare får träning och match i ett av det bästa lagen i Sverige.


Matchen mot Jitex slutade 1-1 och där Vittsjös mål gjordes av HBK-spelaren Alexandra Hellekant.

- Dagen visar att vi tar steg i rätt riktning när våra spelare kan prestera i ett lag som Vittsjö, avslutar Fredrik Andersson.