Haglund inför premiären av Svenska Cupen

I morgon söndag drar allvaret igång och HBK spelar sin första tävlingsmatch för året. Det är det allsvenska laget IFK Norrköping som står som motståndare när Svenska Cupen äntligen börjar för HBK:s del och Magnus Haglund ser fram emot den.

- Det känns bra, det ska bli roligt att möta Norrköping och att vi får en riktig värdemätare. De är ett förmodat topplag som är duktiga på hemmaplan och det kan bli årets svåraste match. Norrköping har en bra offensiv, både i det etablerade spelet och när de vinner boll och har flera väldigt duktiga spelare så det är något vi måste ha i åtanke. 


HBK har startat försäsongens starkt med flera bra prestationer mot bra motstånd och kommer senast från en övertygande seger hemma mot Falkenberg.


Men nu är det skarpt läge för första gången i år och Magnus Haglund ser fram emot att se vad laget kan lära sig ta med sig från den här matchen.

- Gör vi en bra prestation så kommer resultaten där efter. 


Truppen till Norrköping består av följande spelare:

Malkolm Nilsson Säfqvist, Malte Påhlsson, Edvin Kurtulus, Andreas Bengtsson, Gabriel Wallentin, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Thomas Boakye, Dusan Djuric, Joel Allansson, Emil Tot Wikström, Samuel Kroon, Robin Östlind, Jonathan Svedberg, Mikael Boman, Alexander Johansson, Rasmus Wiedesheim-Paul, Sadat Karim.