Förluster i Sveriges näst- och tredjestörsta stad

Två matcher, två riktningar på E6:an och två förluster under söndagen.P17 begav sig på söndagsmorgonen söderut för match mot Malmö FF. P16 åkte norrut för match mot IFK Göteborg.
MFF var ofina nog att vinna P17-matchen med 3-2 med HBK gav de ljusblåa en match hela vägen till slutsekunderna.

- Vi var inte tillräckligt skärpta i början av matchen, sa Alexander Sakac som fick se sitt lag ligga under med 2-0 efter bara sju minuter.

Efter en hörna i slutet av första halvlek volleysköt Ardi Hajdari in reduceringen till 2-1 som blev halvtidssiffrorna.

I andra halvlek så hade HBK ett klart spelövertag som borde inneburit en kvittering men istället kontrade MFF in 3-1 med sex minuter kvar. HBK reducerade än en gång i slutskedet av halvleken då vänsterbacken Hugo Neborg slog ett fint inlägg som Albin Binnefors nickade in.

- Killarna gör en väldigt bra insats i 80 minuter så trots förlusten finns det många bra saker att plocka med sig hem, avslutar huvudtränare Robert Nordström.

I Göteborg tog HBK ledningen redan i den första minuten efter samspel mellan forwardsparet Hugo Eliasson (bilden) och Enis Krasniqi. Men efter det tog hemmalaget över rejält och trots Lorents Mehmetis straffmål stod det 5-2 i paus. I andra halvlek stoppade HBK blödningen lite granna men IFK vann matchen med 6-2.

- Idag ville "Blåvitt" mer än oss och det är naturligtvis tråkigt. Spelarna hittade inte riktigt lösningarna i dag, säger en tränarduo i Tobias Dock och Alexander Arvidsson.

Malmö FF - Halmstads BK, P17 Ligacup, 3-2 (2-1)

Petter Andersson - Noah Enberg (85), Filip Ericsson, Jonatan Falk, Hugo Neborg - Remo Gotfredsen, Samuel Svensson (60), Kazper Karlsson, Mattias Almgren (67) - Albin Binnefors (ut 75, in 85), Ardi Hajdari

Avbytare: Albin Ahlstrand (60), Lucas Lindau (67), Albin Morina (75), Linus Claesson

Mål: 1-0 (2), 2-0 (7), 2-1 (41) Ardi Hajdari, 3-1 (84), 3-2 (89) Albin Binnefors

IFK Göteborg - Halmstads BK, P16 Ligacup, 6-2 (5-2)

Alexander Nielsen - Kalle Jatta Henriksson (75), Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin, Axel Persson (22) - Emil Annerhult, Besnik Callaku, Egon Kurtulus (75), Lorent Mehmeti - Hugo Eliasson, Enis Krasniqi

Avbytare: David Neinhardt (22), Hannes Mårtensson (75), Kevin Norling (75)

Mål: 0-1 (1) Enis Krasniqi (Hugo Eliasson), 1-1 (4), 2-1 (18), 3-1 (20), 4-1 (25), 4-2 (37) Lorent Mehmeti, straff, 5-2 (44), 6-2 (75) självmål