Förlust i Norrköping

Nu är tävlingssäsongen 2020 igång. På söndagen mötte HBK:s herrlag IFK Norrköping i den första gruppspelsmatchen i Svenska cupen. Matchen spelades på Östgötaporten och IFK Norrköping vann med 1-0.

Före matchen hyllades Ante G Johansson av hemmapubliken på ett fint sätt. Precis som i träningsmatcherna började HBK första halvlek med en hög press och vann vid flera tillfällen bollen högt upp på Norrköpings planhalva. HBK försvarade sig också bra när Norrköping anföll.

Det var HBK som skapade de bästa målchanserna i första halvlek:
- Samuel Kroon skjuter två skott som blockeras av IFK-försvarare och han har också ett skott tätt utanför.

- Jonathan Svedberg skjuter ett fint volleyskott rakt på Isak Pettersson i Norrköpings mål.

- Rasmus Wiedesheim-Paul nickar över efter ett fint inlägg av Andreas Bengtsson.

- Boakye kommer fri efter en fin passning av RWP men Isak Pettersson gör en fin räddning.

Norrköping tar ledningen med 1 – 0 i den 38:e minuten efter att HBK tappade bollen mitt på planhalvan. HBK gör en bra första halvlek och var det laget som skapade flest chanser.

I början av andra halvlek ökar Norrköping på tempot och får där igenom ett större bollinnehav. Förre HBK:aren Sead Haksabanovic är mycket aktiv och ligger bakom mycket av IFK:s anfallsspel. Norrköping har ett antal målchanser och den bästa har Sead när han skruvar ett skott i Malkolms ribba.

I slutet av halvleken skapar HBK några bra lägen:
- Sadat vinner bollen och spelar ut till Tot Wikström som avslutar tätt utanför.

- Dusan skjuter ett skott som Isak Pettersson i Norrköpingsmålet lätt fångar.

- HBK:s bästa chans får Samuel Kroon i slutet av matchen. Efter ett fint spel på vänsterkanten får Samuel bollen mitt i straffområdet. Han skjuter dock bollen över ribban.

Matchen avslutas med att Levi i Norrköping kommer fri från halva planen men han chippar bollen över HBK-målet.

Norrköping vinner matchen med 1 – 0 men HBK gör en bra match mot ett allsvenskt lag och spelar nästa match i Svenska cupen mot Falkenbergs FF i Vinberg söndagen den 1 mars.

IFK Norrköping - HBK  1 - 0 (1-0)
Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Jonathan Svedberg (Dusan Djuric, 67), Joel Allansson, Thomas Boakye (Emil Tot Wikström, 74) - Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul (Sadat Karim, 67).

Avbytare utan spel: Malte Påhlsson, Gabriel Wallentin, Robin Östlund, Alexander Johansson.

Varningar: Andreas Bengtsson (36), Joel Allansson (85).

Mål: 1-0 (38) Carl Björk.

Domare: Mohammed Al-Hakim.

Publik: 3 012 (Östgötaporten)