P19 förlorade i Helsingborg

HBK P19 åkte under lördagen ner till Helsingborg för match mot HIF. En dålig första halvlek följt av en stark andra räckte dock inte till några poäng.

Ett högt och aggressivt HIF-försvar mot ett något naivt spelande bollklubben gav skåningarna mål både en och två gånger innan paus.

En uppsträckning och ett betydligt bättre HBK i den andra halvleken gjorde att man kunde både reducera och kvittera så snabbt som på sju minuter. 2-2 efter 52 spelade minuter.

Ett bollklubben med stort spelövertag och en helt annan inställning till uppgiften kunde ta över matchen helt och låg på för segermålet.

HIF kontrade dock in 3-2 med kvarten kvar och det stod sig matchen ut.

- Surt sa räven men vi får ta nya tag till den inspirerande uppgiften nästa lördag då Malmö FF kommer till Halmstad, säger Johan Bergström, huvudtränare i P19.

Helsingborgs IF - Halmstads BK, P19 Ligacup 3-2 (2-0)

Zackarias Nilsson - Filip Larsson (60), Benjamin Lidh, Taulant Peci, Lucas Bresmar (60) - Johan Gudmundsson, Nils Strandahl, Melvin Sjöland (46), Albin Branting (67) - Jonathan Wadensten (60), Hampus Hägg

Avbytare: Nils Thelander (46), Charlie Dagård (60), Eric Svensson (60), Mohammad Alsalkhadi (60), Oscar Murro (67), Axel Jönsson, Max Johnsson

Mål: 1-0 (16), 2-0 (27), 2-1 (49) Johan Gudmundsson (Jonathan Wadensten), 2-2 (52) Lucas Bresmar, 3-2 (75)