Ska HBK slå bortarekordet?

Avancemanget och seriesegern är säkrade, men det finns en hel del att spela om på lördag i Trelleborg. Vid vinst blir HBK det bästa bortalaget genom tiderna i Superettan sedan starten 2000.
Det är tre lag som tagit 33 poäng på bortaplan genom tiderna; Kalmar FF och Landskrona BoIS (båda 2001) och Mjällby AIF (2009). HBK har inför matchen tagit 31 poäng och kommer vid vinst upp på 34 poäng.

- Klart det är kul och det är lite historia att skriva in sig där, säger HBK-kaptenen Andreas Johansson, men han har en än större motivation inför matchen:


- Min motivation är att jag retar mig lite att vi förlorade på det sättet som vi gjorde mot Trelleborg på Örjans vall i premiären. I sämsta fall skulle vi haft 0-0 i den matchen och så förlorade vi (0-1). Det är mer det som retar mig, så vi ska åka ner där och försöka vinna matchen såklart. Skulle vi vinna den och räkna in cupmatchen, så har vi tio raka segrar, det är sällan man har det som fotbollsspelare, menar "Ante".


Att det finns motivation kvar är "Ante" tämligen övertygad om:

- Det har sett bra ut här i veckan på träningarna, så det känns inte som om vi har lagt av än, utan vi ska ta det hela vägen in i mål.


Vid vinst når HBK även 21 segrar i Superettan och det har bara Kalmar FF mäktat med tidigare, och faktiskt två gånger: 2001 och 2003. Det är också de två säsongerna som det har tagits mest poäng i Superettan. Kalmar tog 69 poäng år 2001 och två år senare tog de 67 poäng. Vid vinst kommer HBK in på en andra plats med 68 poäng.


I antalet nollor kan HBK tangera AFC Eskilstunas rekord från 2018 med 20 nollor. Hittills har Malkolm Nilsson Säfqvist och hans kamrater i laget hållit nollan 19 gånger.


Ett rekord är redan klart. Så sent på året har HBK aldrig spelat en tävlingsmatch. Den match som gällde senast var bortamatchen mot Odense BK i Royal League. 2-2 matchen spelades den 2 december 2004.Bilden ovan är från förra årets match på Vångavallen. Då jumboplacerade HBK vann med 1-0 borta mot Trelleborgs FF i Magnus Haglunds första match som ansvarig för HBK. Här jublar bl.a. Andreas Johansson och Peter Larsson.