Pelle Olsson till HBK

Förre HBK-spelaren Pelle Olsson blir ny analytiker och scout för Halmstads BK. Han har tidigare varit allsvensk chefstränare i Gefle IF, Djurgårdens IF och AFC Eskilstuna. Nu återkommer han till klubben han representerade 1986-87.
- Liksom Reine är Pelle en väldigt skicklig fotbollsanalytiker och deras profiler är ganska lika, då båda har lång erfarenhet inom elitfotbollen. Hans huvuduppgift hos oss kommer att bli analytiker och scout, berättar Magnus Haglund.

Pelle har de senaste åren varit sportchef och tränare i Sandvikens IF, vilka han nu lämnar för att åter komma till Halmstad.
- Det ska bli roligt att komma tillbaka och att få jobba tillsammans med Magnus. Under min tränarkarriär har jag några gånger varit på gång tillbaka, men nu trodde jag inte längre att det skulle bli av. Men det öppnade upp sig och det känns väldigt bra, säger Pelle.

Han var här under två säsonger i mitten på 1980-talet och har goda minnen från den tiden.
- Jag trivdes väldigt bra senast i HBK, känns härligt att få vara tillbaka.
- Det blir inspirerande med Allsvenskan och ska bli kul att få vara med och hjälpa laget, säger Pelle och fortsätter:

- Att ersätta Reine innebär ett stort ansvar för mig. Reine är otroligt kompetent inom fotbollen, menar Pelle.

Under året har han sett lite av HBK:s matcher.
- Jag har sett en del sen Magnus tog över men det blir många kollisioner med mitt uppdrag i Sandviken. Vi mötte Jönköping i cupen så jag följde matchen mot dem i ett taktiskt perspektiv. Annars har det blivit en del glimtar, säger Pelle.

- Laget har visat en imponerande stabilitet och kraft som räckte till serieseger, tycker Pelle Olsson.

Intervju med Pelle från vår artikelserie i våras finns här.