Motiverade spelare tränar fys

Spelarna har semester och det normala är att flera av dem vid denna tiden på året åker på utlandssemester. I år är det inte så utan de flesta befinner sig på hemmaplan. Detta har gjort att större delen av spelartruppen tar sig ner till Örjans vall för att köra fysträning. Allt för att vara väl förberedda inför säsongsupptakten den 11 januari. 

Sjukgymnasten Simon Bakkioui finns på plats för att se till att spelarna följer upplägget.

- Målet med träningen under uppehållet att vi ska ha samma kroppsform som vi har haft under säsongen. Om vi vilar vet vi att vi tappar en viss procent och det har vi inte råd med eftersom vi kommer från Superettan upp till Allsvenskan. Mitt mål är att vi kan behålla samma shape, så att när vi startar i januari kommer vi inte behöva känna någon dipp, att nu ska vi börja om igen, säger Simon, som hoppas att de då kan fortsätta på den inslagna vägen och att detta ska minska risken för skador.


Spelarna själv vill ha denna fysträning under sin ledighet för att kunna bibehålla samma nivå som under den gångna säsongen.

- Killarna har anammat detta och det såg under säsongen att det har hjälpt jättemycket. De är rädda själva för att tappa, och det hjälper mig, jag behöver inte motivera dem. Så vi kör tillsammans, vi har kommit överens om det, för att behålla samma shape inför uppstarten den 11 januari.


Jämfört med uppehållet efter förra säsongen är det skillnad.

- Det är det verkligen, då var de lediga och jag märkte att det var lite tufft i januari och vi har inte råd med det när vi nu är i Allsvenskan, för det kommer ta mer tid och energi för att bygga om igen, menar Simon Bakkioui.