Moa klar för Vittsjö

Det har varit på gång under en tid och redan i somras gjordes ett försök i att få Moa Karlsson spelklar för damallsvenska Vittsjö GIK. Moa har varit i Vittsjö under året och tränat med laget för att känna på miljön. 

- Moa är en spelare med höga ambitioner och det är kul för henne att få den här chansen, säger Fredrik Andersson. Det är också ett fint kvitto för oss som förening att ett topplag i damallsvenskan söker spelare hos oss.


Genom övergången så tecknar föreningarna samtidigt ett samarbetsavtal som innebär att Moa kan lånas ut till HBK. Det blir även en möjlighet för oss att låna fler allsvenska spelare från Vittsjö vid behov.


Eftersom jag varit tränare i Vittsjö så har vi ju unika kontakter och en utmärkt relation. Vi kommer hjälpas åt för att utveckla spelare tillsammans, menar Fredrik.


- Det skall bli jättekul att tillhöra Vittsjö och det blir en spännande utmaning, säger Moa själv om övergången. Jag trivs utmärkt i HBK och kommer göra allt för att fortsätta hjälpa klubben även framåt.