Lundevall skrev på

I dag blev det klart att Simon Lundevall kommer att följa med HBK upp i Allsvenskan och stannar i föreningen fram till och med 2022.
Simon var nöjd efter att påskriften var på papperet.
- Det känns jättebra. Jag har trivts här sedan jag kom hit, säger Simon, som kommande år är med från start.
- Nu får jag en försäsong och tänker hitta tillbaka till formen. Det har känts väldigt bra på träningar och är i bra slag. Jag är jätteglad att kontraktet är klart och det ska bli riktigt inspirerande att starta försäsongen. 

Det blev inte så mycket spel i höstas för precis när Simon kom så kom laget i ett vinnande stim.
- Konkurrens är bra så de kanske höjde sig lite. Grabbarna har gjort det riktigt bra i höst, men nu blir det ett steg till inför nästa år.

Simon har tidigare spelat drygt 200 allsvenska matcher och kommer in med en viktig rutin.
- Det är en trygghet att ha, man vet vad som krävs. Man bör höja sig några stäv då det är en ny liga, nya lag och tuffare motstånd, så förhoppningsvis kan jag bidra med en del där.

Simon Lundevall skrev på ett korttidskontrakt i början på oktober för HBK efter en kort sejour i Indien. Innan dess hade han nio säsonger i Allsvenskan, först i Gefle IF och sedan i IF Elfsborg, där han hade Magnus Haglund som tränare. Nu är det klart att de ska arbeta tillsammans i framtiden också.

Men han får också åter stifta bekantskap med sin gamla tränare i Gefle IF; Per Olsson.
- Det blir kul, jag gillar Pelle. Jag hade en bra tid fast det tog lite tid då jag hade en lång startsträcka innan jag fick saker och ting på plats med fysik och allting. När det väl kom fick jag bra förtroende från Pelle, så jag hade bra säsonger med honom. Vi kom bra överens, han är skön, säger Simon Lundevall avslutningsvis.