Kristoffer och Robert är nya säljare

Två tidigare arbetskamrater har bestämt sig att tillsammans byta arbetsgivare och börja på Halmstads Bollklubb som säljare. Från möbelföretaget Gärsnäs tar Kristoffer Pressfeldt (till vänster) och Robert Nilsson (till höger) steget över till HBK.
För Robert Nilsson är det en kär återgång till föreningen där han spelade under några år.
- Jag började spela i Kornhult/Hishult FF och kom till HBK när jag fyllde 16 år. Det blev spel i juniorlag, U-lag och även ganska många matcher i B-laget. Jag fick vara med och träna med A-laget, vilket var jättekul, men det var tråkigt när man inte fick fortsätta. 

- Konkurrensen var stenhård. Sen gick jag vidare till Laholms FK där jag spelat från div. 2 till div. 4. Vi åkte lite berg- och dalbana, det var lärorikt men insåg att jag måste satsa på det civila, säger "Robban". 

För Kristoffer Pressfeldt kom fotbollen till honom som ett stort intresse. Han började spela fotboll hemma i Hylte men ambitionen var större.
- Jag flyttade som 16-åring till Jönköping för att gå fotbollsgymnasium där och spelade med Jönköpings Södra i fyra år parallellt med utbildningen, säger Kristoffer, som senare spelade div. 2- och 3-fotboll innan han flyttade till Halmstad och spelade några år med Torup/Rydö FF.

Båda två har i den civila karriären arbetat inom möbelbranschen.
Föreningslivet, i framför allt HBK och delvis i LFK, har format en, oavsett vad man gör måste man jobba hårt för att få resultat. Det har jag haft med mig när jag jobbat inom Kinnarp, Lammhultsgruppen och nu senast på Gärsnäs, säger Robert Nilsson.

Unikt är att de nu arbetar tillsammans för tredje gången för samma arbetsgivare. Förutom Gärsnäs har de även ett gemensamt förflutet hos Kinnarp. De trivs bra tillsammans och det motiverar dem att fortsätta arbeta ihop.
- Det är delvis det som attraherar, och det ska bli kul att få fortsätta att arbeta med Kristoffer, säger Robert.

Genom sitt förflutna i föreningen återser nu "Robban" några personer som var i klubben när han spelade här. Nu kommer han jobba närmast Jesper Westerberg, som är ansvarig för marknadsbiten.
- Jesper kom hit under mitt sista år i HBK  och då tränade vi en hel del i hop men annars har vi inte haft några kontakter. Det ska bli att jobba med honom också så klart, vi ska bli en bra trio, säger Robert.

Kristoffer Pressfeldt ser också fram mot att få jobba med föreningen.
- Det känns som att hitta hem när jag får jobba med fotbollen, vilket man alltid drömt om på ett eller annat vis. Det jag kan bidra med är väl att jag har hyfsad koll på fotbollen men jag har lagt min grund i yrkeslivet. Jag ska försöka ta med näringslivet in i föreningsverksamheten.

På senare år har Kristoffer följt HBK på ett annorlunda sätt, då hans svåger Kristoffer Fagercrantz spelade i klubben ett antal år. När han var liten var det mer som en supporter.
- Då åkte vi in från Hylte för att titta på HBK. Här spelade Robert Andersson och Håkan Svensson som båda är Hylteförknippade, så vi var inne och kollade på dem, fick signerade matchtröjor och bollar. 

Jesper Westerberg, som ansvarar för marknad- och försäljning, är glad att förstärkningarna är på plats när vi går in i 2021 och att de tillsammans kan bygga en ännu starkare relation med kunderna. 
- Det är två bra killar som kommer att jobba stenhårt för klubbens räkning. De har jobbat med sälj sedan länge och är starka relationsbyggare. De kommer bli ett bra tillskott för oss, säger Jesper.