Baffo stannar i HBK

Och så var det äntligen klart. Mittbackskuggen Joseph Baffo har förlängt sitt kontrakt med Halmstads Bollklubb i ytterligare två år.
- Det har varit på gång ett tag och det känns skönt att vi har nått en överenskommelse. Nu är det bara att ladda inför nästa säsong, säger Baffo.

Joseph Baffo är inne på sin andra sejour i föreningen. Efter att under 2013 spelat för Helsingborgs IF och sedan blivit utlånad till Vålerenga IF, skrev han inför 2014 på för HBK. Han stannade i föreningen i 1,5 år men lämnade samma sommar som han vann U21-EM för Eintracht Braunschweig.

Han fick skadeproblem nere i Tyskland, där han även hann spela för MSV Duisburg innan han i våras kom tillbaka till HBK. Tillsammans med Andreas Johansson har han ingått i Superettans bästa mittförsvar och nu får han spela allsvensk fotboll igen för HBK.

- Det är betydligt mer lockande men samtidigt har jag alltid sagt att jag trivs bra i denna miljön och vi har en intressant trupp. Jag har hela tiden haft en bra dialog med Magnus sedan dag 1, säger Joseph som hoppas på publik nästa år.

- Det skulle kännas oerhört skönt både för oss och fansen och för Halmstad generellt, detta året har varit väldigt speciellt. Inför nästa år kommer vi nog behöva en sån push, men oavsett så vet vi att vi har dem i ryggen, det hade varit otroligt skönt, säger Baffo.

- Vi har lagt väldigt, väldigt bra grundstenar från denna säsongen till nästa. Det är bara att försöka bygga vidare på det vi har gjort bra och speciellt på det som vi har gjort mindre bra, att slipa det så att det blir ännu bättre och komma så väl förberedda som möjligt inför den nya säsongen.