Vinst för U21 mot LB07

HBK:s U21-lag vann på måndagskvällen mot div.2-laget LB07 på utmärkta Glänninge Park i Laholm. Matchens enda mål gjordes av Gabriel Wallentin på övertid i första halvlek.

HBK startade upp med bra inställning och energi, utan att skapa några riktiga vassa målchanser. Efterhand så flyttade LB07 successivt fram sina positioner och skapade frilägen men Malte Pålsson stod för två bra parader.

- Vi mötte ett hårt arbetande lag, menar Alf Peterson i HBK-ledningen.

Länge såg de ut som 0-0 skulle stå sig till pausvilan, men Gabriel Wallentin (bilden ovan) nickade snyggt in 1-0 på övertid i 47:e minuten. Strax före målet fick Crespo Kamara utgå p.g.a. skada.

Matchen blev mer statisk iandra halvlek. LB07 försvarade sig bra och den enda riktiga målchansen kom i 57:e minuten då Alexander Johansson nickade iribban.

- Den här ovanligt långa försäsongen med ett fåtal matcher för U21 laget gör de svårt för samarbete och utveckling för våra unga spelare. Vi gör för många tekniska misstag som resulterar i för korta anfall och för få klara målchanser, anser Alf Peterson.

U21 - LB07  1 - 0

Malte Påhlsson - Jacob Olsson, Alexander Berntsson, Gabriel Wallentin (Benjamin Lidh, 75),  Isac Larsson (Viktor Håkansson, 80) - Johan Gudmundsson (Albin Branting, 62), Erik Ahlstrand, Jonathan Swedberg, Isac Harrysson - Crespo Kamara (Jonathan Wadensten, 43), Alexander Johansson.

Avbytare utan spel: Max Johnsson, Melvin Sjöland.

Mål: 1-0 (47) Gabriel Wallentin