Vinst inför omstart av serien

HBK dam och Laholms FK har under några säsonger varit topplag i division 2. När nu båda har gått upp till division 1, men i olika serier, passade man på att mötas inför starten av höstsäsongen.
- Det brukar alltid vara täta och jämna matcher när vi möts men idag visade vi upp en enorm styrka, säger huvudtränaren Fredrik Andersson och fortsätter.
- Laholm är, precis som vi, väldigt fysiska och vi valde därför att spela något rakare än vad vi gjort tidigare under året. Det visade sig vara effektfullt och ger oss ännu ett verktyg att använda oss av.

HBK startade matchen med en hög och intensiv press som gav chanser direkt. Efter tolv minuter kom 0-1 på en av dessa. Alexandra Hellekant slog ett tidigt inlägg som Moa Karlsson dundrade in i mål. 

Bara sju minuter senare gjorde Emma Nielsen 0-2 på ett fantastiskt skott från strax utanför straffområdet. I detta skedet av matchen dominerade HBK och vann de flesta närkamper.

Efter en vattenpaus kom LFK bättre in i matchen och tog över matchen under en period. LFK skapade någon målchans med 0-2 i paus.

HBK startade andra halvlek precis som man började första och Alexandra Hellekant hade bland annat ett skott i stolpen i inledningen av halvleken. De fortsatte skapa målchanser och 0-3 kom i den 70:e minuten när Nellie Andersson hittade rätt bakom en duktig LFK-målvakt i Lina Strandahl.

HBK punkterade matchen med 0-4 i den 84:e minuten genom Alva Arvidsson.

- Vi tar med oss mycket från matchen men gläds extra mycket med Agnes Heinrich som var tillbaka efter sin korsbandsskada. Hon spelade nästan 80 minuter utan några misstag. Nellie Evald och Emma Nielsen gör ett stort jobb på centralt mittfält med en tydlig rollfördelning. Sedan sliter våra forwards enormt både offensivt och defensivt vilket gör att vi vinner många bollar högt upp. Maja Arvehell gör precis så bra ifrån sig som vi vet att hon
kan och håller nollan, stärkande för framtiden. Vi har jobbat hårt på att vara vältränade och idag ser man verkligen att det är viktigt. Spelarna tål spel i högt tempo i 90 minuter trots värmen, avslutar Fredrik Andersson.

Laholms FK - Halmstads BK, träningsmatch, 0-4 (0-2)

Startelva Maja Arvehell - Malin Andersson, Agnes Heinrich, Jennifer Andersson, Ellie Nielsen - Ella Folkesson, Nellie Evald, Emma Nielsen, Alexandra Hellekant - Nellie Andersson, Moa Karlsson
Avbytare Hanna Särman, Alva Arvidsson, Vilma Lund, Ida von Schedvin, Emmy Ecklein
Mål 0-1 (12) Moa Karlsson, 0-2 (19) Emma Nielsen, 0-3 (70) Nellie Andersson, 0-4 (84) Alva Arvidsson