P19 till final i DM

Efter 15-0 (femton) i kvartsfinalen mot Ullared vankades det derby för HBK P19 när man på tisdagen gästade Söndrums IP för en semifinal mot BK Astrio. HBK tog hem segern med 5-0 efter 2-0 som paussiffror.

- Vi gör en stabil match och vi är nöjda med spelarnas inställning även om vi kanske borde skapat några fler målchanser med tanke på det stora spelövertaget, säger assisterande tränaren Daniel Kaplinski.

Första målet kom efter hörna där lagkaptenen Nils Strandahl hoppade högst och med en okonventionell bakåtnick så stångade han in 1-0 till HBK. I första halvlekens sista minut så utnyttjade Jonathan Wadensten ett friläge på bästa sätt och 2-0 till Bollklubben var ett faktum.

- I andra halvlek så ökar vi bollinnehavet ytterligare och får in fler bollar i Astrios straffområde så det var bra, säger Kaplinski, som fick coacha laget då Johan Bergström var sjuk den här dagen.

Faktum är att Max Johnsson i HBK-målet inte hade ett enda avslut emot sig på 90 minuter.

- Nä, David Jyrkin hade ju ett skott som gick en bit över annars var det lugnt, säger målvakten i P19.

I stället skulle HBK göra tre mål till i andra halvlek. De centrala mittfältarna Nils Thelander och Nils Strandahl hade vässat sina bössor och kunde med ett varsitt fint skott överlista Astriomålvakten. Inhoppande Ardi Hajdari gjorde också ett mål och matchen slutade därmed 5-0.

I finalen för P19-DM väntar nu ännu ett Halmstad-derby då IF Centern också gått till final. Den matchen spelas på Vinåvallen i Vinberg söndagen den 23 augusti.

BK Astrio P19 – HBK P19 0-5 (0-2)

Laget: Max Johnsson – Filip Larsson (70), Eric Svensson, Taulant Parallangaj, Lucas Bresmar (60) – Eric Wiberg (75), Nils Strandahl, Nils Thelander (70), Oscar Murro – Jonathan Wadensten (45), Melvin Sjöland.
Avbytare: Ardi Hajdari (46), Charlie Dagård (60), Viktor Håkansson (70), Benjamin Lidh (70), Albin Branting (75).

Mål: 0-1 (16) Nils Strandahl, 0-2 (45) Jonathan Wadensten, 0-3 (47) Nils Theander, 0-4 (67) Ardi Hajdari, 0-5 (72) Nils Strandahl