Notiser efter LSK-HBK

Gårdagens match mot Ljungskile SK slutade 0-0 och HBK befäster andraplatsen i serien. För ett antal spelare var det lite småjubileum i går.
Malkolm Nilsson Säfqvist spelade sin 70:e match i Superettan, medan Andreas Johansson spelade sin 40:e och Erik Ahlstrand sin 30:e i samma serie. För Joseph Baffo och Samuel Kroon var det deras 10:e.

Andreas Bengtsson (bilden ovan) var dock värst med sin 80:e match i Superettan, men han ligger några matcher efter den meste HBK:aren i denna serie, som är Alexander Berntsson som spelat 85 matcher.

För Sadat Karim var det den 60:e matchen i A-tröjan, medan Erik Ahlstrand spelade sin 40:e och Samuel Kroon sin 20:e match totalt i HBK.

Gårdagens match var den femte bortamatchen i år och HBK har åkt hem samtliga gånger med poäng i bagaget. Senast HBK förlorade på bortaplan var 25 september 2019 mot Östers IF. Detta var den sjunde raka utan förlust på bortaplan.

Senast HBK var utan förlust i så många matcher i följd på bortaplan var 1999-2000 när de blåklädda klarade sig nio matcher i följd utan förlust.

Mot Ljungskile SK har nu HBK åtta raka matcher utan förlust. Första matchen 1997 förlorades men därefter har HBK vunnit sex matcher och spelat oavgjort två gånger. Det var för övrigt sjätte matchen i följd som LSK inte gjort mål på HBK.