Motståndarkollen: Dalkurd FF

Lördagen den 15 augusti möter HBK:s herrlag Dalkurd FF på Studenternas i Uppsala. Från och med den här säsongen spelar Dalkurd sina hemmamatcher på Studenternas. Dalkurd kommer från en 2 – 1 förlust mot Jönköpings Södra och HBK vann i tisdags mot Östers IF med 2 – 0.

I matchen mot Jönköpings Södra tog Jönköping ledningen med 1 - 0 i början av andra halvlek. Dalkurd kvitterade i den 78:e minuten genom MFF-lånet Patriot Sejdiu. Han skruvade mycket snyggt in bollen i krysset.

Dalkurd har spelat sex oavgjorda matcher och det såg ut att bli en sjunde men i matchens näst sista ordinarie minut kunde Fredric Fendrich, efter en hörna, trycka in segermålet för Jönköping.

En av Dalkurds bästa målskyttar är försvararen John Stenberg. Han har gjort fyra mål och tre av dem är nickmål.

Dalkurds bäste målskytt i år, Kerfala Cissoko, avgjorde förra årets möte mellan lagen på Gavlevallen. Han gjorde 1 – 0 till Dalkurd på tilläggstid.