Historisk seger för damerna

För första gången i historien tog damerna tre poäng i division 1 när man bortabesegrade Nittorps IK under lördagen.
HBK startade matchen med en hög, aggressiv press och tog kommandot direkt, skapade flera chanser men oskärpa gjorde att det inte blev några mål. Ledningsmålet kom dock i den 36:e minuten. Nellie Andersson drev bollen förbi två motståndare och slog in bollen mot mål där Moa Karlsson kunde lägga in den i öppet mål men en försvarare slängde sig före och målet registrerades som självmål.

- Både Nellie och Moa kunde registrerats som målskytt men nu blev det ett självmål i statistiken. Lite synd men spelar ingen större roll för oss. Mer synd om Nittorpsspelare, säger Fredrik Andersson.

Det var klar fördel för HBK efter första halvlek men Nittorp var inte ofarliga. Bland annat ett skott i ribban.

- Både spelmässigt och chansmässigt var vi bättre än Nittorp i första halvlek och ledningen var i underkant, säger Fredrik Andersson vidare om första halvlek.

Andra halvlek var jämnare i spelet och både lagen slet och kämpade i värmen. HBK fortsatte skapa målchanser men Nittorp gav inte upp utan kämpade för en kvittering.

Efter ännu ett fint anfall spelade bollen till Matilde Abrahamsson som i ett fint läge blev nedsparkad i avslutet. HBK-lägret vill ha straff men domaren valde att fria. Matilde fick dessutom lämna planen på grund av smällen.

HBK gjorde ytterligare ett mål i matchen och det i slutskedet när Moa Karlsson visade upp hur duktig hon är. Moa vände upp, tog sig förbi sin mittback och avslutade som den målskytt hon är. 

- Samtliga spelare ska ha beröm för sin arbetsinsats. De kämpade och slet i 90 minuter och det är vad som krävs för att ta med sig poäng i division 1. Det finns saker att utveckla men totalt gjorde vi en bra match igen med skillnaden att vi fick betalt i form av poäng, berättar Fredrik Andersson i HBK-lägret.

- Vi gläds också extra med Maja Arvehell som höll nollan, Agnes Heinrich som gjorde sin första 90 minuter efter korsbandsskada, våra forwards uppoffrande spel och framförallt med allas positiva inställning och slit. 

- Däremot synd om Matilde Abrahamsson som inte fick fullfölja sin sista match innan hon åker över till USA och college igen på på onsdag. Matilde har tagit sig tillbaka efter en svår knäskada och nått upp, minst, till sin gamla nivå. Vi önskar henne lycka till i USA! Hon har bidragit till bra träningar och höjt nivån. Vi hoppas på ett återseende när tillfälle ges, avslutar Fredrik Andersson.


Matilde Abrahamsson åker nu tillbaka till College i USA. Tack för denna tiden och gärna på återseende, berättar Fredrik Andersson.

Nittorps IK - Halmstads BK, Division 1 dam, 0-2 (0-1)

Startelva Maja Arvehell - Hanna Comnell, Agnes Heinrich, Jennifer Andersson, Alice Sandahl - Ella Folkesson (ut 46), Emma Nielsen, Alva Hed, Alexandra Hellekant (ut 85) - Nellie Andersson, Moa Karlsson
Avbytare Matilde Abrahamsson (in 46), ut 77), Malin Andersson (ut 77), Nellie Evald (in 85), Ellie Nielsen
Mål 0-1 (36) Självmål. 0-2 (88) Moa Karlsson