Fredag, lördag, söndag för akademin

P19 möter IFK Värnamo på bortaplan på fredag, P16 åker till Helsingborg på lördagen och P17 åker till Norrköping på söndagen. Så ser denna helgen ut för våra tre akademilag.
Foto: Casper Johansson från P17:s storseger mot Kalmar FF i lördags.

P19, IFK Värnamo (b), fredag, 17:00

P19 åker till Småland och Finnvedsvallen på fredagseftermiddagen för den femte matchen i årets P19-allsvenskan - som i år spelas som enkelserie om 13 matcher.


IFK Värnamo står för motståndet och avsparken är satt till 17.00. I ryggen har HBK-laget en stark andra halvlek mot Kalmar FF förra lördagen där det blev vinst med 3-2. Till fredagens match har laget forwarden Mohammad Alshalkadi på skadelistan, Taulant Parallangaj avstängd samt Zackarias Nilsson iväg på landslagsläger. I övrigt är truppen oförändrad sedan mötet med KFF och startelvan sig lik. 


- Vi brukar ha tuffa matcher, särskilt på bortaplan, mot Värnamo. En klubb som ofta haft individuellt skickliga spelare och är offensivt lagda. Jag hoppas att vi kan lägga ner ett hårt, disciplinerat jobb i försvarsspelet där vi hjälps åt i alla situationer. Offensivt önskar vi att föra matchen, få dem att jobba mycket vända mot det egna målet samtidigt som vi fyller på och är hungriga i boxen. Det blir en ordentlig utmaning att avsluta med en tredje segermatch denna intensiva matchvecka, säger P19-tränaren Johan Bergström.P17, IFK Norrköping (b), söndag, 15:30

För P17 väntar en lång resa på söndag till Östergötland på söndag när laget möter IFK Norrköping på bortaplan. Efter förlust i premiären har det blivit tre raka segrar för P17, bl.a. senast mot Kalmar FF när de vann med hela 8-0!

Just nu ligger P17 trea i serien och möter nu ett IFK Norrköping som har haft det tyngre i inledningen av serien och parkerar på 12:e plats i tabellen.
- Nu är det en ny match som gäller. Vi har några spelare borta på landslagsläger men det gör att vi får in nya killar som får försöka ta chansen. Det blir en tuff match med lång resa och högsommarvärme, tror Robert Nordström i P17-staben.


P16, Helsingborgs IF (b), lördag, 14:00

Efter helgen är halva serien spelad för P16 då seriespelet spelas med enkelmöten, totalt nio stycken. Därefter väntar slutspel och hittills ligger P16 bra med en delad förstaplats.
- Vi vill ju gärna nå slutspelet för att få riktigt bra matcher i september och oktober, säger Tobias Dock i tränarteamet.

- Träningsgruppen har haft en intensiv vecka med mycket fokus på att öka tempot i våra aktioner och med en hel del belastning i början på veckan. Under fredagen slipar vi lite på detaljer och är väl förberedda inför lördag, säger Alexander Arvidsson.

- I jämförelse med i söndags så blir det många nya ansikten i startelvan då många är iväg på landslagsläger. Det ska bli kul att se, avslutar huvudtränare Morgan Ljungkvist.