Seger i seriefinalen!

Samuel Kroon stod för två assists och Boakye&Johansson stod för målen när HBK vann borta mot Degerfors med 2-0.
Ett gråmulet Degerfors med lite duggregn i luften bjöd in lagen till seriefinalen på Stora Valla. Första möjligheten till chans (4) fick Joel Allansson när han tog sig fram i straffomådet men bollen täcktes av hemmaförsvarare.

Hemmalaget var på väg att springa sig fria efter en långboll (11) men Joseph Baffo läste situationen och stängde igen. Nästa chans fick hemmalaget (15) när Gustav Granath på en andra boll drog till på volley, dock ett par decimeter över ribban.

I 18:e minuten jobbade HBK på bra i pressen, och där bollen efter att Baffo klivit fram, till slut hamnade hos Boakye men där skottet skruvade sig bort från mål.

Minuten efter kom målet. HBK kom fram på högerkanten och Samuel Kroon servade en fin boll till Boakye som framför mål skallade in bollen, och därmed gjorde sitt tredje mål för säsongen.

HBK hade någon halvchans, som när Samuel Kroon (30) från håll sköt strax över. Än större chans fick hemmalaget (33) när en andraboll efter en frispark nickades in i mitten och där Boman vräkte sig och fick undan bollen. Bara sekunderna efter fick DIF nästan ett friläge efter en misstänkt offside.

Hemmalagets bästa chans (39) kom när Villiam Dahlström vände och klippte till och där Malkolm fick använda sina yttersta fingerspetsar för att rädda till hörna. Hemmalaget hade lite tryck med hörnor och HBK hade svårt att behålla bollen inom laget och få till långa anfall innan pausvisslan ljöd.

Degerfors skapade andra halvlek första chans efter dryga minuten där vänsterinspelet rensades till hörna av Joel Allansson.

Efter 52 minuter skapade HBK ett läge. En längre boll från Andreas Johansson hittade Boman ute till höger, tillbaka till Kroon och inlägg. Boakye förlorade duellen i straffområdet och Joel Allansson gick på skott på andrabollen. En bit över, dock.

Första tio minuter präglades av kamp och mycket dueller. Inget lag som var direkt bättre än det andra.

Christos Gravius hade sedan ett skott i HBK:s straffområde men skottet över. Edvin Kurtulus värderade lite fel och Kroon fick två spelare emot sig och tappade bollen.

Ytterligare ett farlig läge sen där ett överlångt inlägg kom till Granath i Degerfors som ganska fritt nickade över. Dryga timmen spelad i detta läge.

I detta läge började Degerfors mer äga matchen men HBK låg väldigt bra i positionerna och stoppade en del inläggslägen. Man offrade sig också och dubbeltäckte skott i den 65:e minuten.

Edvin Kurtulus nickade sedan fram Lindahl som fick ett bra läge i HBK:s straffområde men skottet långt utanför.

Efter en kvart av Degerforsinnehav så lyckades HBK få en frispark på offensiv planhalva. Bollen, från Samuel Kroon, var på väg mot Baffos panna på bortre stolpen men en Degerforsförsvarare hann i mellan. Hörna till HBK som packades in och vips 0-2 till HBK. Lagkapten Andreas Johansson! Första målet för kaptenen i år.

Strax därefter lämnade Dusan Djuric planen och Erik Ahlstrand ersatte. Hemmalaget Degerfors gjorde ett dubbelbyte. Degersfors hade mycket boll framför HBK men hade svårt att hitta in i mellan.

Baffo slarvade i speluppbyggnaden och det slutade med att Joel Allansson blev tvungen att riva ner DIF:are. Frisparken gjorde att Malkolm Nilsson Säfqvist fick sträcka ut och visa sina kvaliteter. Degerfors bet sig fast och på andra hörnan fick "Malle" visa kvaliteter och tippa över. På påföljande hörna boxade han bort bollen. Innan det långa anfallet var över fick Degerfors ytterligare ett bra läge men skottet långt utanför från ganska dålig vinkel.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid så accepterade HBK att det väntade en slutforcering och gick, så som många gånger tidigare, på en 5-4-1-uppställning. På hörnan efteråt var det väldigt nära självmål av Andreas Bengtsson som råkade styra bollen men bollen tog i ribban och ner på egen mållinje innan "Malle" tog hand om bollen.

I den 90:e minuten fick Malkolm Nilsson Säfqvist varning efter att ha tagit ner ett inlägg utanför straffområdet. Farlig frispark med fyra minuter kvar för Degerfors. Frisparken tog i muren och tappade fart och hamnade säkert i HBK-målvaktens famn.

Med 90 sekunder kvar fick HBK frispark i eget straffområde. Lite andrum i anstormningen. 40 sekunder kvar: frispark till Degerfors ute vid sidlinjen, femton meter upp men HBK tog bort bollen och strax därefter blåste domaren av matchen.

- Underbart med tre poäng. En bra bortamatch, tycker jag. Får ledningen på ett fint ledningsmål. Vi känner oss väldigt starka bakåt och Malle gör en riktigt bra match, sa Andreas Johansson till Dplay och fortsatte.

- Vi är otroligt noga och satte vårt höga presspel väldigt bra idag. Vi vet exakt vad vi ska göra. Vi vann och otroligt viktigt. Vi har gott självförtroende, sa Andreas Johansson.