Dam möter topplag

Lördag eftermiddag spelar HBK-damerna hemmamatch mot Bergdalens IK från Borås. Efter senaste segern borta mot Nittorps IK ska nu HBK försöka ta sina första poäng på hemmaplan.

Tränaren Fredrik ”Fidde” Andersson ser fram mot kraftmätningen men är också oerhört stolt över hur tjejerna förbereder sig inför denna:
- Senaste tiden har vi höjt oss en nivå till och samtliga i truppen jobbar oerhört hårt för att nå framgång. Den arbetsinsats som spelarna lägger ner på varje träning och match är imponerande. Vi har en väldigt bra träningsmentalitet och det är utvecklande för alla.


Med fina insatser som både lag och individuellt blir spelarna intressanta för klubbar i högre divisioner.
- Det är ingen hemlighet att många är intresserade av Moa Karlsson men det finns fler som är intressanta för lagen ovanför oss i seriepyramiden. Det gör samtidigt att vi måste se oss omkring för att rekrytera spelare, menar ”Fidde”. 


Bergdalens IK har börjat serien som förväntat och ligger tvåa efter att inte förlorat någon match ännu. I första matchen efter sommaruppehållet blev det 1-1 mot IFK Örby.
- Det är ett lag som ligger kompakt i sitt försvarsspel med två väldigt vassa forwards. Vi behöver komma upp minst, till nivån som vi gjort i de två senaste matcherna, klarar vi det så har vi chans mot alla lag i serien, säger Fredrik Andersson inför matchen.


HBK DAM - BERGDALENS IK

Lördag 15 augusti kl. 14.00

Halmstad Arena