HBK tappade poäng i Uppsala

HBK hade chansen att, för tillfället, gå upp i delad serieledning vid vinst i lördagens bortamatch mot Dalkurd FF. Hemmalaget  som numera hör hemma på nybyggda Nya Studenternas i Uppsala. HBK fick för dagen klara sig utan avstängde Edvin Kurtulus och Dusan Djuric som ska bli pappa.
- Dalkurd är ett spelskickligt lag och det måste vi hantera i vårt försvarsspel för annars kommer det bli tufft för oss och samtidigt måste vi hitta de luckor och ytor som blir när Dalkurd spelar sitt stora anfallsspel. Försöka få in bollen i dessa luckor och slutligen göra mål, sa Magnus Haglund innan matchen.

Det var ett piggt och offensivt HBK som startade matchen bäst i högsommarvärmen i Uppsala. HBK pressade hemmalaget högt redan från början och tvingade hemmalaget att gå ifrån sitt vanliga spel längs marken för att istället lyfta lite längre emellanåt.

Matchens första farlighet uppkom på grund av denna höga press. Vänsterbacken Andreas Bengtsson fullföljde sin löpning och tvingade Dalkurdmålvakten till en stressad passning som Rasmus Wiedesheim-Paul fick en tå på. Bollen hamnade hos anfallskollegan Sadat Karim som fick ett gyllene läge från nära håll att göra mål, men Filip Anger i Dalkurdmålet kunde revanschera sig och styra Sadats avslut till hörna. 

0-1 till HBK uppkom även det av Andreas Bengtsson. Denna gång hittade hans vänsterinlägg fram till Joel Allansson som fick göra sitt första mål för året med ett välplacerat skott intill stolpen. 

Joel Allansson efter matchen

Efter målet hade HBK ganska bra koll på matchen. Bägge lägen hade svårt att spela igenom respektive backlinje och skapade inga målchanser.

- Vi gjorde det ganska bra, tycker jag. De skapade inte jättemycket. Sen behöver vi bli bättre på att värdera bollen och ha längre anfall. Vi har snackat mycket om pressen och när vi går för det så ska vi verkligen gå fullt och när vi håller tillbaka så ska vi göra det. Jag tycker våra anfallare har gjort det jättebra, sa målskytten Joel Allansson i pausen till Dplay i paus.

I andra halvlek tog Dalkurd för sig mer och tryckte på mer offensivt och de fick utdelning på det. Med drygt 20 minuter kunde Dalkurd på en kontring kvittera till 1-1. Men inget av lagen verkade nöja sig med ett poäng utan båda lagen försökte gå för en seger och anfallen blev mer direkta med längre bollar. 

HBK bytte ut båda anfallarna mot Crespo Kamara och Mikael Boman och den sistnämnda var närmast ett avgörande när hans nick precis styrdes över av Dalkurds duktiga målvakt. Men även om HBK skapade tryck och var närmast en seger så slutade matchen med delad poäng och en befäst andraplats i Superettan.

- Det blev en tuff match. Jag tycker vi hade ett grepp i första halvlek och var det bättre laget. I andra jämnade Dalkurd till spelbilden och pressade oss en hel del. Det blev en jämn och tuff match hela vägen in, kommenterade Magnus Haglund innan bussresan hem.


"Totti" och "Bengan" stegar av planen

Dalkurd FF – Halmstads BK, Superettan,  1 - 1 (0-1)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist – Joseph Baffo, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Erik Ahlstrand (Jonathan Svedberg, 85), Thomas Boakye (Emil Tot Wikström, 85) – Sadat Karim (Mikael Boman, 66), Rasmus Wiedesheim-Paul (Crespo Kamara, 74)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Isac Larsson, Jacob Olsson
Varning Joseph Baffo (95)
Mål 0-1 (31) Joel Allansson, 1-1 (68) Patriot Sejdiu
Domare Andreas Dufva-Johansson, Husqvarna
Publik 0 (Studenternas IP)