Profilen: Mikael Boman

Vår gamle kvalhjälte Mikael Boman kom tillbaka till HBK i somras och jobbar hårt för att lyfta HBK uppåt igen. Vi har ställt elva frågor till "Bosse" som pendlar varje dag till jobbet.
Du pendlar varje dag med tåget från Kungsbacka där du bor. Hur funkar det?
- Det är lugnt och skönt, man sitter på tåget och tar en kopp kaffe, så inga konstigheter alls.

I år är det tänkt att bli premiär i juni när planerna är som bäst, hur är känslan inför det?
- Det blir speciellt så klart, vi var redo att köra igång nu till april, men tyvärr så går ju inte det. Vi får göra det bästa av det och förlänga försäsongen lite.

Vilket är ditt favoritlag och varför?
- Man United håller jag på. Det började när jag var liten och Eric Cantona spelade där, och han blev favoritspelare, så sen dess.

Ni är några som har barn i laget. Blir det lite pappasnack er emellan?
- Ja, absolut, det blir det ju. Det blir lite familjesnack emellanåt mellan oss som har barn.

Vad gör du en ledig dag?
- Då tar jag det lugnt, är med familjen, med barnen. Utöver det så tycker jag det är rätt kul att gå på bio.

Vad är ditt bästa fotbollsminne?
- Jag har egentligen tre stycken skulle jag säga. Båda kvalen här med HBK, både 2012 och 2013 och när vi vann cupen med IFK Göteborg. Det är den hittills enda titeln jag har, så det är något speciellt också.

I Falkenbergs FF var du lagkamrat med Jens Gustafsson. Hur var det att få han som tränare i HBK?
- Jag var så ung när vi spelade tillsammans och han var rutinerad, man hade det på känn att han skulle bli tränare. Så det var absolut inga konstigheter i den övergången. Vi har fortfarande en bra kontakt i dag, det var en riktigt bra tränare att ha.

Vad gör du efter karriären?
- Jag har mina tankar vad jag ska göra men det håller jag för mig själv än så länge.

Hur är du inför en match?
- Jag känner mig ganska så avslappnad. Det är inte så att jag bara sitter helt tyst och inne i mig själv, utan jag försöker vara som vanligt och inte spänna mig för mycket.

Vilken är den bäste spelaren du spelat med och mot?
- Med så är det några stycken. Kalle (Johnsson) här, målvakten, var väldigt duktig. Jag spelade med en kille i Danmark som hette Bashkim Kadrii som var jäkligt duktig. Bland motspelarna blev jag väldigt imponerad av Matthiu Valbuena som jag mötte, jag tror att det var i Dynamo Moskva, när jag spelade i IFK. Han blev jag imponerad av.

Vad använder du din mobil till?
- Vad använder man inte mobilen till egentligen? Man använder ju den till mesta nu för tiden, det är mer att jag läser nyheter och sociala medier.