Prent har dubbla uppdrag inom fotbollen

Under tre säsonger spelade Alexander Prent för HBK. Därefter fortsatte karriären i bl.a. Vietnam. I dag är han med både i en elitförening och landslaget.

I november 2007 testspelade Alexander Prent för HBK i en match mot FC Nordsjaelland. Han gjorde ett fint intryck på tränaren Janne Andersson och skrev på för tre år. Inledningsvis gick det bra för honom men överlag hade han mycket skadeproblem under sin i HBK.


Alexander Prent tillsammans med Tomas Zvirgzdauskas.

Innan han kom till HBK spelade han för NEC Nijmegen, där han hade den gamle storspelaren Johan Neeskens som tränare.

- Mina tre år i Halmstad såg jag som ett vackert stort äventyr där jag träffade många trevliga människor. Jag och min flickvän har bara goda minnen från tiden i HBK. Sportsligt sett minns jag bäst mitt 1-0 mål mot Malmö FF på ett utsålt Örjans vall.


Efter tiden i HBK blev det spel i Nederländerna innan han spelade i Vietnam. 


I dag bor han i Zeist tillsammans med Karen och deras söner Flynn (4) och Lennon (2). Han arbetar som marknadschef på FC Utrecht och ansvarar för deras affärsklubb som består av över 400 företag.

- Så jag jobbar med fotboll igen men kommersiellt. Det är väldigt roligt och utmanande måste jag säga, särskilt i en så stor klubb FC Utrecht, säger Alexander.


I dag arbetar Prent som marknadschef i FC Utrecht.

Men han hjälper även till för det Nederländska U20-landslaget sedan några år.

- Jag är lagledare och ansvarar för kommunikation, hotell, tränings- och spelplatser och alla andra oförutsedda situationer, säger Prent. Det är mycket trevligt och fantastiskt att få arbeta med de största talangerna i Nederländerna.

Han följer de nederländska talangerna på nära håll.

För två år sedan såg han HBK spela i 45 minuter.

- Vi var med på Martin och Rebecca Fribrocks bröllop för två år sedan och det var vår första gången vi var i Halmstad efter att vi flyttade hem. Jag hade tur att HBK spelade hemma och kunde se första halvlek. Jag fick nöjet att träffa många gamla bekanta och det kändes som att komma hem. 

- Jag följer många gamla spelare på sociala medier, och även på bröllopet fanns gamla spelare som Peter Larsson och Jesper Westerberg med, precis som Simon Bakkioui.


Han minns några platser i Halmstad med glädje.

- I Halmstad var vår favoritrestaurang var Pio's (Köttplanka). När vår familj från Holland kom på sommaren besökte vi gärna Salt och åt sushi på Takenaka och glass från Riccardos, minns Prent, som i dag följer HBK viahemsidan och instagram.

-Jag hoppas att de snart är tillbaka i Allsvenskan.

ALEXANDER PRENT
Född
25 mars 1983
Från NEC Nijmegen 2008, till SC Cambuur 2010

Allsvenska matcher/mål 32/2

Klubbkarriär NEC Nijmegen (2004-07), TOP Oss (2007, lån), Halmstads BK (2008-10), SC Cambuur (2011), SHB Na Dang (2011-12), JVC Cujik (2013-14)