Nyström tränar dotterns lag

Under två säsonger tillhörde Peter Nyström Halmstads Bollklubb. Han var med under de två kvalsäsongerna 2012 och 2013 när HBK först gick upp i Allsvenskan och året därpå stannade kvar. Den f.d. Häcken-spelaren lämnade sen HBK för spel först i IK Oddevold och Varbergs BoIS. Sedan några år tillbaka är den aktiva fotbollskarriären över.


En ung Peter Nyström i Superettan med Västra Frölunda IF.


Nyström började sin karriär i Kungsladugårds BK och 2011 gick han över till Superettan-laget Västra Frölunda IF. Det blev spel i norska Sogndal innan han var med om att sparka upp BK Häcken i Allsvenskan. Där blev det spel i tre säsonger innan han inför 2012 värvades över till HBK. Det var en av Jens Gustafssons första värvningar inför försöket att ta sig tillbaka till Allsvenskan.

Jens Gustafsson hittade Peter Nyström i BK Häcken för vilka han spelade allsvenskt i tre säsonger.


I HBK fick han i premiären dela innermittfält med Antonio Rojas men redan i första matchen mot Hammarby på Söderstadion fick han utgå i paus efter en smäll. Det blev två mål under säsongen, båda mot Falkenbergs FF. Ett år som avslutades med allsvensk comeback.


Året därpå fick han svårare att ta en ordinarie plats och lämnade in för 2014 för IK Oddevold. Efter en säsong i Uddevallaklubben kom han till Varbergs BoIS och spelade tre säsonger för dem i Superettan.


 Elitkarriären avslutades med några säsonger i Varbergs BoIS.


-I dag jobbar jag på Dagab i Göteborg. Samtidigt driver jag mitt egna företag som personlig tränare, säger Peter Nyström, som fortfarande har lite kontakt med fotbollen och detta genom sin dotter.

-Jag är tränare för min dotters lag i Näsets SK, födda 2013. Annars är det bara padel för min del. 


Bästa HBK-minnet är från första året då HBK via Superettan tog sig till allsvenskt kval. Där blev det seger mot GIF Sundsvall efter 3-0 hemma och sen 3-4 uppe på Norrportens Arena.


Peter Nyström är i dag ungdomsledare i Näsets SK för sin dotters lag.


- Det var helt underbara människor runt klubben som man verkligen saknar. Allt från damerna som hjälpte till runt matcherna till och gubbarna som fixade planer och annat, säger Nyström.
 

Han minns fortfarande Riccardos och följer HBK en del på dagens sätt. 

-Jag följer HBK en del via tv och sociala medier, så tror på en stark säsongen för klubben i år om säsongen kommer igång, avslutar Peter Nyström.

 

PETER NYSTRÖM

Född 27 augusti 1984.

Från BK Häcken 2012, till IK Oddevold 2014.

Allsvenska matcher/mål 10/0.

Kvalmatcher/mål 1/0.

Superettan-matcher/mål 23/2. 

Allsvensk i BK Häcken 2009-2011 (34/3).

Landskamper 2 J, 2 P.

Klubbkarriär Kungsladugårds BK (-2000), Västra Frölunda IF (2001-05), Sogndal (2006-07), BK Häcken (2008-11), Halmstads BK (2012-13), IK Oddevold (2014), Varbergs BoIS (2015-17)