"Kiddi" trivdes i Halmstad

Under tre säsonger spelade Kristinn Steindórsson i Halmstad. De två första säsongerna var laget inblandade i kval, och senare lämnade han för USA.Men han glömmer aldrig tiden i HBK.
- Halmstad är det bästa stället jag har bott på utomlands. Jag var lycklig där och trivdes väldigt bra. Det var en bra tid där jag skaffade mig flera fina vänner, säger "Kiddi" som numera är tillbaka på Island.

Han har varit hemma på Island i två år och spelat för FH, men för några månader sen skrev han på för Breidablik. Han är då tillbaka i sin moderförening och samtidigt lagkamrat med Höskuldur Gunnlaugsson.

- Jag har utbildat mig under tiden och har börjat jobba som personlig tränare, något som jag har varit intresserad av en tid.

Kristinn Steindórsson jublar efter sitt 1-1 mål på straff uppe i Sundsvall 2012.

Sin förening Breidablik är den största ungdomsföreningen på Island och de satsar mycket på unga spelare, som de sen vill sälja utomlands. De två senaste åren har de kommit tvåa i serien.
- Nu går vi för att vinna. Det är tio år sedan de vann sin enda titel och då var jag med, säger "Kiddi".

Efter HBK blev det spel i USA för islänningen.
- Tiden i USA var äventyrlig och annorlunda. Jag trivdes väldigt bra där men åkte på en skada som förstörde.

Det blev flytt tillbaka till Allsvenskan och då GIF Sundsvall.
- Jag trivdes bra i Sundsvall även om det inte är samma stad som Halmstad. Tyvärr hade jag problem med skador och var inte riktigt frisk under tiden där.

"Kiddi" spelade två säsonger med GIF Sundsvall innan han flyttade tillbaka till Island.

Det är inte så att han har kontakt med gamla lagkamrater varje dag, men viss kontakt har han.
- Viktor Ljung, Marcus Antonsson och Joakim Wrele var mina bästa kompisar där och vi hörs ibland. Sen stöter jag ju på Baldvinsson här på Island.

- Visst kan jag längta till Tylösand när det är sommar. Sen minns jag ju Daengs Wok i Söndrum. De hade den bästa thaimaten som jag har ätit i hela mitt liv.

Steindorsson bor nu på Island och spelar med Breidablick och är samtidigt personlig tränare.

I dagens värld är det lätt att följa sitt gamla lag.
- Jag följer HBK lite grann på både instagram och twitter och sen kollar jag alltid resultat i både Allsvenskan och Superettan. Kan jag, så ser jag highlights, det är klart att man följer HBK, säger avslutningsvis Kristinn "Kiddi" Steindórsson. 

KRISTINN STEINDÓRSSON
Född 29 april 1990
Från Breidablik UBK 2012, till Columbus Crew 2015
Allsvenska matcher/mål 48/9
Kvalmatcher/mål 4/2
Superettan matcher/mål 29/7
Allsvensk i GIF Sundsvall 2016-17 (41/0)
Landskamper 3 A, 9 U, 9 J, 9 P för Island