Joe Sise minns tillbaka

Joe Sise började sin fotbollskarriär i Snöstorp Nyhem FF. I gymnasieåldern gick han på fotbollslinjen i Värnamo och där hade han den f.d. HBK-tränaren Jonas Thern som tränare. Våren 2008 var han utlånad till IFK Värnamo från Snöstorp Nyhem och på sommaren, när han var tillbaka i Halmstad, värvade HBK honom.


Skadeförföljd. Under sina år i Nordsjaelland blev det inga seriematcher för Joe Sise som oftast var skadad.


Efter 3,5 år i HBK skrev Joe 2012 på för FC Nordsjaelland. Skador gjorde att han aldrig spelade någon seriematch för danskarna. Därefter blev det spel i Halmia och Landskrona BoIS innan ytterligare skador gjorde att han ”fick lägga skorna på hyllan” 2018.

2018 gjorde han sina sista elitmatcher när han spelade för Landskrona BoIS i Superettan.


Nu bor Joe Sise i Näsbypark i Täby kommun i Stockholms län tillsammans med sambo och deras två barn.

- Just nu jobbar jag som resurs och fritidspedagog på Näsbyparksskolan i Täby och jag är också fotbollstränare för Täby FK och deras P06-breddlag. Snart kommer jag och en vän att starta upp vår egen fotbollsakademi i Stockholm. 


I dag jobbar Joe som resurs och fritidspedagog i Täby.


- Jag spelar ingen fotboll själv utan satsar på att hjälpa andra unga spelare, som vill nå eliten på sikt. Jag vet vad som krävs efter alla erfarenheter som jag har skaffat under årens lopp. Alltid kul att hjälpa andra, som verkligen vill något, säger Joe när han berättar vad han gör nu. 


Här kan du läsa tidigare artiklar om gamla profiler i HBK.


Han håller fortfarande kontakten med några i HBK med jämna mellanrum och beskriver så här sitt bästa minne från tiden i HBK: 


Lagbild från oktober 2010. Övre raden fr v P.Johansson, Zvirgzdauskas, Jönsson, Sise, Johnsson, Miller. Främre raden fr v Salomonsson, Görlitz, Olsson, Thydell, Saevarsson.


- Det var när jag tillsammans med mina lagkamrater räddade kvar klubben i Allsvenskan 2010 på bortaplan mot Gefle. Då lyckades jag göra två härliga mål i 2-1 segern och därmed var kontraktet säkrat.


Joe Sise gjorde också två mål i en annan minnesvärd match för oss Bollklubbare. I augusti 2011 mötte HBK IFK Norrköping på Örjans Vall och vann matchen med 5-4. Joe avgjorde matchen i den 89:e minuten med sitt andra mål.


Jubel efter avgörande mål mot Norrköping. Övriga lagkamrater är Michael Görlitz och Marcus Olsson.


- Jag har stor kärlek för klubben eftersom de gav mig chansen att visa upp mitt fotbollskunnande inför hela fotbollssverige. Jag älskade varje minut av att spela i Allsvenskan och jag älskade verkligen att spela på Örjans Vall och representera HBK, säger Joe.


Smultronställen i Halmstad för Joe var Vallåsgården och utsiktsplatsen på Galgberget.

- Jag tror på en topplacering för HBK i år. Att vinna Superettan borde vara ett mål att sträva efter med tanke på spelarna och tränarna, som HBK har. Det löser dem, säger Joe när han pratar om HBK:s chanser i år. 


JOE SISE

Född 12 december 1989

Från Snöstorp Nyhem FF 2008, till FC Nordsjaelland 2012

Allsvenska matcher/mål 58/11

Landskamper 2 U

Klubbkarriär Snöstorp Nyhem FF (-2008), IFK Värnamo (lån, 2008), Halmstads BK (2008-11), FC Nordsjaelland (2012-14), IS Halmia (2016-18), Landskrona BoIS (2018)