Erling Persson har avlidit

Föreningen har nåtts av ett tragiskt besked att vår gamle allsvenske spelare Erling Persson har avlidit i en ålder av 74 år. Erling spelade en säsong (1972) när HBK var tillbaka i Allsvenskan efter lång tid utanför.

Erling Persson hade egentligen slutat att spela fotboll men Stig Nilsson lyckades med det som inte Eric Persson i Malmö FF gjorde. Stig lyckades övertala Erling att ta chansen att prova på allsvensk fotboll med HBK. Men det blev bara en säsong i Halmstad för han återvände till Österlen efter en säsong.


I sista matchen 1971 i trean med Simrishamn fick han en rejäl smäll av gamle storbacken Rolf ”Tejpen” Björklund och hade egentligen lagt av. Men när HBK inte klarade av att lösa Ingvar Flink från Saab så ringde Stig Nilsson till Erling. 


Under tiden i HBK hade han till en början lite problem att ta en plats i laget men från omgång 8 var han ordinarie på mittfältet.


Det blev bara en säsong i Halmstad för Erling som bestämde sig för att flytta hem till Österlen. Han fick inte mer tjänstledigt från sitt jobb och att det äldsta barnet skulle börja lekskolan var orsaken till hemflytten.


Hemma i Simrishamn igen spelade han med IFK, varav några år som tränare, men han slutade i klubben 1977 när de gick upp i div. 3 igen. Därefter spelade han på lägre nivå (div.5-7) med Brantevik i tio år. Som 43-åring skrev han på för IFK Simrishamn igen. 


Tankarna i dag går till hans nära och kära.

Erling Persson blev 74 år.ERLING PERSSON

Född 7 april 1945, avled 8 mars 2020

Från IFK Simrishamn 1972, till IFK Simrishamn 1973.

Allsvenskamatcher/mål 17/0.