Bahne är numera bilförsäljare

Inför säsongen 2007 värvades den finske målvakten Magnus Bahne till Halmstad. När HBK låg topp-3 i slutet på augusti drabbades ”Mankku” av en korsbandsskada och HBK vann inte en match mer den säsongen. För Bahne dröjde det till sommaren 2008 innan han var tillbaka i målet.


Efter tre säsonger lämnade finländaren HBK och spelade en säsong i Assyriska FF innan han flyttade hem till FC Inter Åbo. Den aktiva karriären avslutade han efter 2015 års säsong.Efter tre år i HBK blev det även ett år i Assyriska FF i Superettan för "Mankku".

Magnus Bahne är i dag 41 år fyllda och jobbar nu som säljare.

- Jag har jobbat de senaste två åren med nybilsförsäljning för Audi, berättar Magnus.


Fotbollen har han inte helt släppt utan fungerar som tränare både för sin sons lag födda 2013 men även som målvaktstränare.

- Jag tränar målvakter en gång i veckan i Åbo IFK, som är en gammal och traditionell förening i Åbo. I  Magnus Bahnes allsvenska debut fick han möta sin ungdomsidol Henke Larsson på Örjans vall.


Hans bästa HBK-minne från tiden på den svenska västkusten är från hans allsvenska debutmatch 2007.

- Bästa minnet är från första matchen i Allsvenskan hemma på Örjans vall mot HIF. Otrolig stämning, vinst 2-1, och att få möta Henke Larsson, vars bild jag hade på väggen när jag var yngre, säger Magnus Bahne, som även uppskattade saker utanför de nittio minuterna.


-Att sitta i bastu efter träningarna och matcherna med Zvirre och dom andra gamylerna glömmer jag aldrig.Lagbild från Bahnes sista säsong i HBK (2009). Övre raden Järdler, Sparv, Zvirgzdauskas, E.Kujovic, Jönsson, Bahne. Främre raden Salomonsson, Görlitz, Anselmo, Johansson, Raskaj.

Han har lite kontakt med flera från tiden som han var i HBK, fast det har gått över tio år sedan han lämnade klubben.

-Jag har kontakt med Björn Anklev, Tim Sparv, Jonas Wirmola, Zvirre, Matz Ljungkvist och så Simon Bakkioui, som alltid både då och nu, säger Magnus, vars favoritställe i Halmstad var Prins Bertils stig.


Hemifrån Finland försöker han följa HBK på bästa sätt.

-Jag har bra koll på HBK. Har sedan länge haft i telefonen nerladdat appen Fotbollskanalen, vilket gör det också lätt. Speciellt kul var det nu när ”ungdomarna”Ante G, Dusan, Jesper W och Peter Larsson lirade. Det var lite berg och dalbana förra året och förväntningarna var att ta klivet upp, där HBK hör hemma. Jag tror ändå starkt på framtiden att det kommer att ske, hoppas så snart som möjligt, säger Magnus Bahne avslutningsvis. Under sina 65 matcher i HBK-tröjan höll Bahne nollan i 19 av dessa.

MAGNUS BAHNE

Född 15 mars 1979

Från FC Inter Åbo (FIN) 2007, till Assyriska FF 2010

Allsvenska matcher/mål 65/0

Landskamper 2 A, 7 U för Finland

Klubbkarriär FC Inter Åbo (-2006),Halmstads BK (2007-09), Assyriska FF (2010), FC Inter Åbo (2011-15).