U17 vann mot Djurgården med 3-2

Efter en bländande första halvlek av HBK och ledning med 3-2 så blev det en stabil och kontrollerande andra halvlek och ett bibehållet resultat som gör att Halmstads BK fortfarande är i serieledning med tre omgångar kvar av U17-Allsvenskans slutspelsserie.
 Killarna gör en otroligt fin första halvlek och med 80-20 i spelövertag, tre jättefina mål, två bortdömda mål och en boll i ribban så borde vi fått avgöra matchen redan efter 45 minuter, säger Robert Nordström.

Det unga HBK-gardet tog kommandot direkt i matchen. Redan i tionde minuten så spelade Johan Gudmundsson fram Robin Berggren på vänsterkanten. Han avancerade inåt i planen och i höjd med straffområdet sköt han ett lurigt skott som letade sig in alldeles intill målvaktens första stolpe och 1-0 till HBK tillika Robins premiärmål i serien var ett faktum.

HBK fortsatte att äga bollen på djurgårdarnas planhalva och efter en inspark så kunde Jonathan Wadensten med fin press avväpna en DIF-back och spela bollen snett inåt bakåt till en framstormande Gudmundsson som med vänstern placerade in 2-0 till HBK.

Efter 34 minuter så var det inget som talade för att stockholmarna skulle kunna vara nära att ta poäng men då blixtrade man till på en kontring och reducerade till 2-1. Och bara några minuter senare så blev det en närkamp där en DIF:are halkade omkull i straffområdet, straff och 2-2.

I halvlekens sista minut skulle dock en någorlunda rättvisa skipas då HBK:s fina presspel återigen gav resultat. Gudmundsson vann bollen och spelade till Hampus Häägg som snyggt spelade vidare till en fristående Wadensten som skottfintade en gång och sedan smekte in 3-2 till Bollklubben.

Efter paus bjöds inte de cirka 150 åskådarna på fler mål utan HBK:s målvakt Zackarias Nilsson och övriga fick hålla nollan och tre fina poäng mot bra motstånd (DIF kom trea i norrserien i våras) inkasserades.

I andra halvlek så spelar vi ett klokt spel som gör att laget nästan hela tiden låg rätt när DIF vann boll och därför så skapades det väldigt få målchanser, säger Alexander Sakac som tillsammans med Mattias Olofsson är nya för året i U17:s ledarstab.

Nästa match spelas också på ”hemmaplan” men ute hos en av HBK:s närområdesklubbar HGH. Vill du se HBK U17 möta IK Sirius får du bege dig till Tranevall i Harplinge på lördag 5 oktober, matchstart är 15.00 och HGH utlovar servering, naturgräsplan och fint väder!

HBK U17 – Djurgårdens IF U17  3-2
1-0  (10) Robin Berggren, 2-0 (22) Johan Gudmundsson, 2-1 (35), 2-2 (40), 3-2 (45) Jonathan Wadensten.

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Johan Gudmundsson (89), Axel Jönsson, Måns Mårtensson (75), Robin Berggren (80) – Jonathan Wadensten, Hampus Häägg. Avbytare: Melvin Sjöland (75), Eldin Becirovic (80), Eric Wiberg (89), Taulant Peci, Jamie Mattsson.