UT:  #11 Simon Helg  -  IN:  #29 Johannes Vall.
UT:  #10 Erik Ahlstrand  -  IN:  #10 Karim Sadat.
Minuter
Mål!
#4 Fredrik Lundgren

Tidigt Östermål fick HBK på fall

Östers tidiga 1-0-mål blev matchens enda. Trots att HBK bytte in offensiva spelare som Emil Tot Wikström, Sadat Karim och Alexander Johansson kunde inte HBK spräcka målnollan, och Öster fick med sig alla tre poängen.
Det blev en tung start för de blåsvarta spelarna efter att Öster kunde göra 1-0 redan i den nionde matchminuten efter en hörnvariant. En ledning som då varken var rättvis eller orättvis då ingen matchbild ännu hunnit sätta sig, och de båda lagen mest känt på varandra och inte skapat några direkta farligheter.

Halvleken var fortsatt ganska händelsefattig, med en del bollinnehav för HBK, men utan några större målchanser. Närmast ytterligare mål var Oliver Silverholt, som prickade ribban efter en Österhörna, och Alexander Berntsson, som också fick ribban att darra.

HBK gjorde tidigt ett byte i den andra halvleken för att få fart på offensiven i jakten på en kvitteringsboll. Erik Ahlstrand blev utbytt och in kom Sadat Karim, som stod för en fin assist i senaste matchen mot Trelleborg. Och HBK skapade mer i den andra halvleken än man gjorde i den första. Mikael Boman hade ett par avslut tidigt i halvleken, men fick inte riktigt till det.

Med 20 minuter kvar av halvleken byttes Emil Tot Wikström in istället för HBK:s skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul. Månne hoppades ledarstaben på en repris från U21-matchen mot Union Berlin, då Tot Wikström gjorde HBK:s två mål. Med tio minuter kvar gjorde HBK-staben ännu ett drag med avsikt att få än mer fart på anfallsspelet då backen Jesper Westerberg fick göra plats för den unge talangen Alexander Johansson.

Men Öster försvarade sig bra, och HBK lyckades inte få hål på det kompakta rödblåa laget, trots en ganska stor HBK-press mot slutet av halvleken. Härnäst väntar ett halländskt derby, då HBK tar emot Varbergs BoIS på hemmaplan, då det dessutom är fri entré.