Seger för U21 mot Union Berlin

Emil Tot Wikström blev stor matchhjälte för HBK som besegrade Bundesligalaget Union Berlin med 2-1.
Efter en ganska händelsefattig första halvlek, där gästande Union Berlin var det något bättre laget, blev det mer fart och fläkt i matchens andra halvlek.

Örjans vall bjöd på perfekt fotbollsväder denna soliga septemberdag, och Bundesligaklubben Union Berlin kom på besök för ett möte mellan klubbarnas U21-lag i turneringen Baltic Sea Cup.

Hadenius och Alexander Johansson hade avslut på mål direkt i den andra halvleken, men det var Emil Tot Wikström som spräckte målnollan. I den 64:e minuten tryckte han in 1-0 till HBK, då han fick fin träff på bollen en bit in i offensivt straffområde.

Malte Påhlsson i HBK-målet fick göra ett par riktigt svettiga räddningar när Union Berlin kom upp och hotade, men 1-1-målet kunde han inte göra något åt. Kvitteringen kom med endast åtta minuter kvar av ordinarie tid, men HBK gav inte upp för det. Istället gjorde Tot Wikström sitt andra mål för eftermiddagen då han vackert tryckte in bollen strax under bortre krysset.

Johan Oremo var nära att sätta spiken i kistan på stopptid - men Union Berlins målvakt gjorde en fin räddning och det blev tillslut 2-1 till HBK och en finfin seger mot bra motstånd.

HBK:s startelva:
Malte Påhlsson - Jacob Olsson, Edvin Kurtulus, Gabriel Wallentin, Isac Larsson - Oliver Hintsa (75), Andreas Hadenius, Jonathan Svedberg (45), Emil Tot-Wikström (89) - Sadat Karim (45), Alexander Johansson (83)