Ronny Winberg ställer upp för HBK

HBK-supportern Ronny Winberg är en av många som ställer upp för HBK genom att investera i Aktiebolaget BLÅ. ”När en gammal vän mår dåligt måste man hjälpa till!” säger Ronny. 
Ronny Winberg har HBK nära hjärtat, och gick med sin pappa på matcher när han var liten och bodde i Halmstad. 

– Min far var en jättebollklubbare. Vi åkte på alla matcher i hela södra Sverige. Han var en liten legend i Halmstad, han hade en mjölkbil. Alla kände igen honom och vinkade och tutade på honom, minns Ronny. 

Numera bor han i Täby, Stockholm, men har fortfarande HBK närmast hjärtat.  

– Jag flyttade till Stockholm 1967 men jag har aldrig blivit ett fan av Stockholmslagen, utan det är HBK som sitter djupt förankrat i hjärtat.

Ronny är en av många som bestämt sig för att stötta HBK när klubben har det tufft ekonomiskt. Ronny valde att stötta genom att investera i Aktiebolaget BLÅ. HBK:s stödföreningar HBK-Ringen och Gamla Bollklubbare har gjort det möjligt för alla att investera i BLÅ. Man kan köpa en andel genom stödföreningarna, och behöver inte köpa en hel post à 100 000 kronor. 

– Jag är ju en urbollklubbare och känner naturligtvis för klubben. Och redan när det var Snöbollen kände jag att jag ville hjälpa till. Jag har det ganska hyfsat som pensionär, och vill hjälpa till. Och nu var det självklart för mig att jag ville vara med och stötta. När en gammal vän mår dåligt måste man hjälpa till!

Nu hoppas Ronny att andra Bollklubbare också ställer upp. 

– För mig var det självklart, men det är upp till var och en. Är man en Bollklubbare ska man fundera över om man inte kan dra sitt strå till stacken nu när det krisar lite. Det är ett sätt att visa att man verkligen är en supporter, när man hjälper till i svåra tider.

Vill du också stötta HBK? Klicka här för att läsa mer om vad du kan göra.