Peter Larsson avslutar karriären efter säsongen

HBK:s lagkapten Peter Larsson väljer att avsluta sin karriär när säsongen tar slut. ”Det är klart att det är ett tufft beslut, men det känns rätt nu. Att få avsluta i HBK känns väldigt bra. Det är en härlig avslutning,” säger Peter Larsson. 
– Peter har haft en väldigt lång och fin karriär på allra högsta nationella nivå och inte minst har han varit en väldigt betydelsefull spelare för HBK i många år. Vi har stor respekt för Peters beslut att välja att avsluta sin karriär, men han kommer givetvis bli saknad både som spelare och människa, säger HBK:s manager Magnus Haglund. 

Peter Larsson berättar själv om varför han väljer att avsluta karriären efter säsongen 2019.

– Jag kom tillbaka till HBK och skrev ett tvåårskontrakt och då var utgångsläget att jag skulle spela de två åren. Jag tycker det har funkat helt okej och det har varit jättekul, men jag känner att det blir tuffare med kroppen efter hand. Det är klart att det är ett tufft beslut, men det känns rätt nu. Som elitidrottsman så vill man kunna prestera hela tiden och kan man inte det som man vill är det dags att göra något annat och där är jag nu, säger Peter Larsson. 

Peter Larsson har haft en lång karriär, och han kom till HBK 1999. Därefter såldes han till FC Köpenhamn innan han gick till Helsingborg, för att tillslut avsluta karriären i Halmstads BK. 

– På det stora hela är jag absolut nöjd med vad jag åstadkommit och gjort. Jag började i HBK och slog mig in i laget i 20-årsåldern. Sen var det ett par år som var riktigt bra och jag blev såld till FC Köpenhamn. Det var kul att gå till en så stor klubb och få spela i Europa. Jag hade önskat lite mer av tiden i Köpenhamn, det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Att spela i HIF och ta SM-guld var också en upplevelse. Och sen att få avsluta i HBK känns väldigt bra. Att jag fick gå tillbaka där allt började, så det är jag tacksam att jag fick chansen. Det är en härlig avslutning. Jag hade önskat att resultaten de här två åren var lite bättre, men så är det ibland i idrottsvärlden, säger Peter Larsson, som minns tillbaka på karriären. 

Något som sticker ut lite extra var debuten i Allsvenskan med HBK. 

– Det var på Söderstadion, Hammarbys gamla arena. Vi var nära att ta guldet det året. Det är ett minne jag har kvar. När man fick några minuter på Camp Nou borta mot Barcelona, det har jag också med mig. Och ett SM-guld på det känns också bra att ha med sig. Just känslan att få gå ut på Örjans vall är ju fantastiskt varje gång. Det är klart man kommer sakna det, men allt har sin tid, säger Larsson och fortsätter:

– Jag vill såklart tacka för allt stöd och alla support både till mig och laget. Både när jag kom fram och första sejouren i HBK och de två sista åren. Det har betytt väldigt mycket och det känns som att vi har haft stöd hela vägen. Jag vill tacka för det, och jag hoppas jag kunnat bidra och gjort dem nöjda. Självklart önskar vi mer de två senaste åren, och det känns lite tråkigt att vi inte hade kunnat ge fansen ett lite bättre avslut. Vi hoppas vi kan avsluta hösten på ett bra sätt. 

HBK vill tacka Peter Larsson för tiden i klubben och hans insatser i och för laget och önska honom lycka till när en annan tid i livet tar vid.