Kryss i U21-derbyt

Det blev kryss i det halländska U21-derbyt efter ett vackert kvitteringsmål signerat Oliver Hintsa, efter fint förarbete från Alexander Johansson.
HBK inledde matchen bäst och var nära att ta ledningen efter tio minuters spel genom Oscar Petersson. Men istället var det Falkenbergs FF som tog ledningen efter att försvarande HBK-spelare halkat till i det regntunga gräset.

Johan Oremo, som gjorde comeback efter skadan och fick spela en halvlek på Falcon Alkoholfri Arena, var nära att kvittera med några minuter kvar av första halvleken, men Falkenbergs målvakt räddade skottet och fick sedan undan bollen.

Halvtidsresultatet var därmed 1-0 till hemmalaget, och innan den andra halvleken drog igång byttes Oremo ut och in kom Oliver Hintsa. Hintsa var nära att nicka in kvitteringen direkt, men fick vänta nästan en hel halvlek innan det blev nätrassel för HBK.

Däremellan hann Falkenberg med en stolpträff, Edvin Kurtulus blev utbytt till förmån för Jacob Olsson. Övriga byten HBK gjorde var Albin Branting som kom in istället för Sadat Karim, Oscar Petersson som lämnade plats för Nils Strandahl och Isac Larsson som fick lämna för Taulant Peci.

Med nio minuter kvar av ordinarie tid fick Alexander Johansson och Oliver Hintsa till ett riktigt fint anfallssamarbete, och den senare kunde vackert göra 1-1.

HBK tryckte på för att avgöra matchen, men tiden räckte inte till denna dagen. HBK ligger därmed på en fjärdeplats i en jämn, men släpande, höstserie, där endast Trelleborg dragit ifrån lite i toppen.