Hoppet lever för HBK Dam efter derbyseger

Hoppet om avancemang till Division I lever fortfarande för HBK:s damlag efter 3-2-segern mot lokalrivalerna IF Centern.
Det började tufft för HBK Dam när man tog emot IF Centern på Halmstad Arena IP. Centern spelade aggressivt, ägde mycket boll och gjorde även ledningsmålet efter knappa 20 minuters spel.

HBK spelade dock upp sig och kunde läckert kvittera precis innan paus efter ett fint skott från Alexandra Hellekant som letade sig in i bortre krysset.

Den andra halvleken blev onödigt spännande. HBK var, efter en kvarts spel, nära att ta ledningen efter en stolpträff, men istället kunde Centern återta ledningen när det bara var en kvart kvar av matchen.

Seger var ett måste för HBK om man fortfarande vill ha chansen till avancemang, och tre minuter efter Centerns ledningsmål kom kvitteringen efter en hörna. Amanda Rees Fager var sist på bollen och 2-2 var ett faktum. Fyra minuter senare kunde Maja Ödman tillslut ge HBK ledningen. Hon tog sig framåt i banan och avslutade sedan själv. När matchen led mot sitt slut var det hård kamp och spänning in i det sista. Men tillslut kunde HBK ändå gå segrande ur bataljen, och ta tre nödvändiga poäng, med siktet inställt på förstaplatsen i serien.

Med en omgång kvar av Division II Sydvästra Götaland skiljer det bara en poäng mellan tabellettan Laholms FK och tvåan HBK. Och i sista omgången möter HBK tabelltrean Röke och Laholm möter fyran Västra Karup. Om Laholm tappar poäng samtidigt som HBK vinner sin match är det HBK som går upp i serietoppen och får spela i en högre division nästa år.