HBK U17 vann mot Helsingborg med 3-1

Det fanns ett par spännande frågor att ställa på onsdagskvällen när HBK U17 begav sig till Olympia för ett litet derby mot HIF. Kunde HBK ladda om efter 4-0 mot Häcken och kunde laget hantera avsparkstiden 20.00 på en ”mindre bra” konstgräsplan? Laget svarade ja på bägge frågorna och kunde lämna sundets pärla med tre poäng efter en vinst med 3-1 efter 1-0 som halvtidssiffror.
 Vi nådde inte de spelmässiga höjder vi hade mot BP och Häcken men laget är nu så stabilt så de redde ut den här matchen mot ett duktigt men lite yngre HIF ändå, konstaterar Robert Nordström.
 
Han och det övriga ledarteamet fick efter en halvtimme se Oscar Murro transportera upp bollen 30 meter innan han serverade Hampus Häägg en djupledsboll som den nu glödhete forwarden förvaltade på bästa sätt fram till 1-0 till HBK.

Efter pausen tog Johan Gudmundsson hand om bollen på högerkanten, sprintade förbi sin bevakning och spelade in ett patenterat inspel i straffområdet där Edvin Cronvall var först på bollen och resolut sköt in 2-0.

Efter en timmes spel så fick Oscar Murro ånyo bollen på sin vänsterkant och tog sig in i straffområdet där han spelade fram bollen till Hampus Häägg som kunde göra sitt andra mål för kvällen och 3-0 till Bollklubben var ett faktum.
 
HIF kunde reducera till 1-3 men Petter Andersson i HBK-målet och övriga i laget kunde sedan hålla rent så att när domaren blåste av matchen vid 21.50 så var tre poäng bärgade och inte nog med detta så innebar vinsten att HBK nu är i serieledning i en mycket jämn tabell med fem omgångar kvar, vill du njuta av att se ett HBK-lag ligga högst i en tabell så kika HÄR.
 
HBK har nu på söndag ytterligare en tuff bortamatch då laget beger sig till Göteborg för ett nappatag mot IFK på Kviberg 13.00, vill du se U17 på hemmaplan får du vänta till söndag 29 september då Djurgårdens IF kommer på besök, avspark 11.30 på Halmstad Arena.
 
Vill man se HBK:s sextonåringar har man dock två möjligheter på kort sikt, ikväll (torsdag) spelar laget mot Oskarströms IS klockan 18.30 på konstgräset och på lördag möter man i SM-slutspelet Kinna IF klockan 13.00 på plan 3, bägge matcherna på Halmstad Arena (Sannarps IP).
 
Helsingborgs IF U17 – HBK U17  1-3
0-1  (30) Hampus Häägg, 0-2 (49) Edvin Cronvall, 0-3 (58) Hampus Häägg, 1-3 (72).
 
Laget: Petter Andersson – Filip Larsson, Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Johan Gudmundsson (68), Nils Thelander, Måns Mårtensson (62), Oscar Murro – Hampus Häägg (73), Edvin Cronvall (82). Avbytare: Axel Jönsson (62), Eric Wiberg (68), Eldin Becirovic (73), Robin Berggren (82), Arlind Begolli, Jonathan Wadensten, Filip Ericsson.