HBK-Ringen och Gamla Bollklubbare gör tillsammans det möjligt att stötta HBK

HBK:s stödföreningar HBK-Ringen och Gamla Bollklubbare ger alla en möjlighet att stötta HBK ekonomiskt när klubben har det tufft på den fronten. Via stödföreningarna kan nu alla köpa andelar à 2000 kronor (istället för att köpa en hel post på 100.000 kronor) i aktiebolaget BLÅ.
– Vi gör detta främst för att vi har stort förtroende för Pelle Nilsson (styrelsens ordförande) och för att vi ser framåt. Vi vill uppmana folk att stötta HBK. Det finns naturligtvis en massa saker som borde gjorts annorlunda men av det vi kan se och hör så är man nu inne på en linje som gör att framtiden ser ljus ut, men det krävs att de akuta problemen löser sig så att man kan göra rätt saker och i rätt ordning. Vi vet att många Halmstadbor och supportar vill klubbens bästa och nu krävs det faktiskt bred uppslutning, säger Jesper Ljung, som är ordförande i HBK-Ringen.

Stödföreningarna delar upp varje hel post i 50 andelar à 2000 kr/st. Än så länge har man sålt två poster och är inne på den tredje. Förhoppningen är att man kommer sälja ännu fler poster, och stödföreningarna täcker upp för mellanskillnaden på påbörjad post. 

– Vi har samlat in rätt mycket pengar både från HBK-Ringen och Gamla Bollklubbare, så på det sättet ser det positivt ut, att folk ställer upp och verkligen vill stötta HBK. Vi ser med tillförsikt framåt, det är det viktigaste, säger Bo Bergkvist, som är ordförande för Gamla Bollklubbare. 

Den 30 september är sista datumet för köp av en eller flera andelar genom HBK-Ringen och Gamla Bollklubbare. Eller varför inte gå samman och köpa en eller flera andelar med vännerna, familjen eller andra släktingar? Klicka här för att läsa mer om hur du gör. 

– Vi gör detta tillsammans. HBK ska finnas kvar om tio år – det är det som är syftet. Alla som nu bidrar på olika sätt kommer ha all anledning att känna sig delaktiga när vi minns tillbaka på denna tuffa tid, säger Jesper Ljung. 

– Jag tror det är viktigt att man inte tittar för mycket bakåt, utan att vi tittar framåt. Jag har tillit till Pelle, och jag känner honom sen länge. Jag vet att han är en rejäl person som jobbar hårt. Men framförallt är det viktigt att man inte ältar det som varit, utan att man ser framåt så vi får ihop pengarna till elitlicensen, avslutar Bo Bergkvist.
 
Har du frågor eller funderingar kring andelsköp på detta sätt kommer HBK-Ringen & Gamla Bollklubbare att finnas på plats vid hemmamatcherna den 22 och 29 september i anslutning till Kvasterian.