HBK-Ringen hade medlemsmöte i veckan

I torsdags hade en av HBK:s stödföreningar HBK-Ringen medlemsmöte uppe i restaurangen på Örjans vall. Medlemmarna fick bland annat lyssna på Jonas Thern och HBK Dams målspruta Moa Karlsson.  
Medlemsmötet inleddes med att Jonas Thern blev intervjuad av Per ”Texas” Johansson. Det blev en härlig walk down memorylane med Thern och nedslag i hans framgångsrika fotbollskarriär; både som spelare och tränare. 

Intervjun utgick från bilder från Therns karriär och Thern berättade om tiden utomlands, mindes tillbaka på VM-bronset -94 och övergången från spelare till tränare. Självklart blev det en hel del om tiden i HBK också. Då och då rev han ner många skratt bland HBK-Ringens medlemmar, som uppskattade anekdoterna och minnena från förr. 

Efter en kortare fikapaus var det dags för HBK Dams Moa Karlsson att ta över scenen. Hon kom till HBK från Astrio och leder skytteligan med 27 fullträffar. Dessutom är hon första HBK-tjejen som blivit uttagen till ett svenskt landslag. 

På frågan hur hon tänker när hon ska försöka göra mål svarade Moa:

– Jag fokuserar på att vara lugn. Blir man stressad blir avsluten inte så bra. Jag försöker fokusera på mig själv och målet och inte på målvakten.

Därefter var det dags för Pelle Nilsson att prata om det ekonomiska läget.

– Vår ekonomi är ytterst ansträngd och vi har en rejäl uppförsbacke. Men vi har lanserat ett åtgärdsprogram med en stark handelsplan, förklarade HBK:s ordförande.

– Jag är försiktigt optimistisk inför framtiden. Vi har förändrat lite i styrelsen och det är tryggt att veta att ni där ute har ett hjärta för HBK och är beredda att hjälpa till. 

Nilsson lyfte även fram HBK:s unga talanger och en gammal devis från förr lyftes:

”Lär dig krypa, lär dig gå, lär dig älska HBK.”

En devis som gäller fortfarande, bland annat när det kommer till våra unga talanger.

Därefter blev det frågestund med ordförande Pelle Nilsson. Kvällen avslutades med sedvanlig lottdragning. 

28/11 firar vi födelsedag för HBK-Ringen. Ett datum att skriva in i kalendern redan nu!