HBK möter Östers IF på bortaplan

Imorgon, onsdag, spelar HBK bortamatch mot Östers IF. I Öster återfinns bland annat HBK-bekantingarna Oliver Silverholt och James Keene som ger sina tankar inför morgondagens match. 
Öster har haft en tung säsong än så länge, och ligger sist i Superettan, med 17 inspelade poäng. Dessutom har HBK nu revansch att utkräva efter 0-1-förlusten på Örjans vall i våras. 

I Öster återfinns bland annat de gamla HBK-spelarna Oliver Silverholt och James Keene. 

– Det är alltid kul att möta en gammal klubb, och jag har många kompisar kvar i HBK. Haglund har jag också haft i Elfsborg i många år. Han är en väldigt bra person och jag hade det bra med honom. Jag har spelat med bland annat Jesper Westerberg innan. Det var ett härligt gäng i HBK, så det kommer bli kul, säger James Keene. 

– Det är alltid kul att möta HBK, dels för att jag har många vänner där och för att jag trivdes bra i klubben, säger Oliver Silverholt. 

James Keene spelade i HBK under säsongen 2015 och minns tillbaka på tiden i HBK med lite splittrade känslor. 

– Det var en tuff tid. Det var ett jäkligt härligt gäng, men det funkade inte på planen och vi åkte ur det året. Vi vann inte tillräckligt många matcher. Men allt runtomkring i HBK var fantastiskt. Det var bra fans och en fin stad att bo i. Det var en väldigt bra tid i min fotbollskarriär. 

Oliver Silverholt flyttades upp till HBK:s a-trupp 2012, och var kvar i klubben till 2014. Därefter har han spelat i Hammarby och Varberg, innan han kom till Öster, där han har fått mycket speltid. 

– Min tid i HBK var bra, allt från att man kom dit till U17-laget, till att jag fick vara med och vinna SM-guld med U19 laget och dubbla kvalvinster till Allsvenskan med HBK. Så jag har inget negativt att säga om klubben och jag trivdes där väldigt bra!

Silverholt tror att morgondagens match mot HBK blir tuff. 

– HBK är alltid svåra att möta då det är ett bra lag, och nu kommer de också med lite bättre självförtroende sen senast och har ett glapp ner till osäker mark. Jag tror vi kommer få möta ett mer avslappnat HBK imorgon och matchen kommer bli tuff och jobbig för oss. Vi är i behov av poäng så vi måste ge allt!

James Keene håller med om att mötet med HBK blir tufft. 

– Halmstad är lite formstarka, och har börjat plocka poäng. Men för Öster är alla matcher på liv och död, och vi måste börja plocka poäng. Alla matcher gäller väldigt mycket. Vi ligger inte på en sjätteplats och det spelar stor roll vad som händer imorgon. Mest av allt vill jag ta tre poäng, avslutar Keene. 

Även Östers målvakt Robin Malmkvist har spelat i HBK.

Motståndarkollen: Östers IF

Senaste matcherna (formen): Öster har haft det tungt på sistone, men lyckades knipa poäng mot topplaget Varbergs BoIS på Påskbergsvallen för några omgångar sedan. Senaste segern för Öster kom den 4:e augusti då man vann med 2-1. 
Dalkurd – Öster 2-1, Öster – Jönköpings Södra 0-2, Varbergs BoIS – Öster 0-0

Senaste mötet i Superettan: Vinst för Öster med 1-0 på Örjans vall. 

Tabellplacering: 16:e plats

Tränare: Denis Velić

Tabellplacering de senaste åren: 8:a i Superettan 2018, 5:a i Superettan 2017, 1:a i Division I Södra 2016. 

Spelare att se upp med: David Johannesson är den spelare i Öster som gjort flest mål, fem stycken. Mittfältaren Carl Johansson har stått för fyra fullträffar och två assists och blir också en spelare HBK får hålla ögonen på lite extra. 

Senaste startelvan: Malmkvist, Pavic, Örnblom, Berg, Silverholt, Andreasson, Persson, Johansson, Silka, Helg, Johannesson