HBK möter GAIS på bortaplan

Under fredagen reser HBK norrut för att spela mot GAIS på Gamla Ullevi. Matchen börjar klockan 19. 
Landslagsuppehållet har nått sitt slut för denna gången och det betyder att Superettan drar igång igen. För HBK innebär det bortamatch mot GAIS, ett lag som ligger två platser under HBK i tabellen. GAIS är det laget i Superettan, tillsammans med Öster, som gjort minst mål av alla, och när det gäller Fair play-ligan, som GAIS själva skriver på sin hemsida, ligger HBK i toppen och GAIS gör inte det. 

HBK kommer från två uddamålsförluster i Superettan, men dessförinnan hade laget tre raka segrar (inräknat Svenska Cupen-segern mot FC Trollhättan). 

När lagen senast drabbade samman på Örjans vall blev det en uddamålsförlust för HBK, som nu har revansch att utkräva. 

Matchen spelas på Gamla Ullevi imorgon, fredag, och börjar klockan 19. Kan du inte se matchen på plats? Stötta HBK genom Cmore – läs mer här

Motståndarkollen: GAIS

Senaste matcherna (formen): GAIS kommer senast från en 1-1-match mot Brage och dessförinnan en 2-0-seger mot Brommapojkarna. På de fem senaste matcherna har laget tagit fyra poäng.

Brage – GAIS 1-1, GAIS – BP 2-0, Dalkurd – GAIS 3-0, GAIS – Mjällby 1-2, Öster – GAIS 2-1 

Senaste mötet i Superettan: Förlust för HBK med 1-2 på Örjans vall. 

Tabellplacering: 12:a

Tränare: Tomas Erixon 

Tabellplacering de senaste åren: 10:a i Superettan 2018, 9:a i Superettan 2017, 8:a i Superettan 2016 

Spelare att se upp med: Leonard Pllana har stått för tre fullträffar i Superettan denna säsong och blir en av de offensiva spelarna att se upp med. GAIS bästa målskytt, Nikola Ašćerić, lämnade klubben i somras, efter endast några månader som GAIS:are. GAIS är ett av två lag som haft svårast att göra mål denna säsongen; endast 18 fullträffar har det blivit, vilket är lika många som Öster lyckats göra. En annan spelare att hålla ögonen på är Karl Bohm, som stått för tre assists än så länge.

Senaste startelvan: Johansson – Nyström, Henrique, Olsson – Wängberg, Netinho, Cirak, Rosenqvist, Andersén – Marcelo, Bohm.