Haglunds tankar inför det halländska derbyt

Imorgon, söndag, möter HBK topplaget Varbergs BoIS när ett halländskt derby stundar på Örjans vall. HBK-tränaren Magnus Haglund delar med sig av sina tankar inför matchen. 
– Vi måste komma ut med en stor aggressivitet. Vi har ett revanschsug efter en prestation som vi är mindre nöjda med mot Öster. Vi vet att vi är starka på Örjans vall. Vi vill gå ut och ta initiativet och spelat vårat spel. Förra hemmamatchen mot Trelleborg lyckades vi med många saker i vårt spel och det är vår ambition mot Varberg, säger HBK:s tränare Magnus Haglund inför matchen. 

Dusan Djuric är tillgänglig för spel, efter avstängningen i senaste matchen. Och läget i truppen är bra, enligt Haglund. 

– Det är bra, hälsoläget är bra vi är friska och hela. Samtliga spelare i A-truppen tränade idag (fredag). 

I Varberg återfinns skyttekungen Astrit Seljmani, en spelare HBK får se upp med. 

– Han har varit vass under året och gjort många mål. Det är en av många duktiga spelare i Varberg som vi måste stoppa om vi ska vinna matchen, konstaterar Haglund. 

Men i HBK-lägret återfinns Rasmus Wiedesheim-Paul som också har siktet inställt på att bli skyttekung i Superettan 2019. 

Att komma till Örjans vall på söndag är extra viktigt, eftersom det är vår gratismatch och näringslivet bjuder alla på fri entré. Samtidigt sponsrar företag och privatpersoner, och ger x antal kronor till HBK per åskådare som kommer på matchen. 

– Jag hoppas det blir många som kommer hit och att de som kommer hit ger sitt fulla stöd och engagemang hjälper oss till tre poäng mot Varberg. Tycker man om HBK och vill stötta så är det det enklaste sättet att visa sin stöttning till klubben, säger Haglund. 

HBK toppar dessutom Fair play-ligan, och har chansen att få ta emot 50.000 kronor från Svenska Spel i samband med Fotbollsgalan, om man fortsatt ligger i topp när serien är slut. 

– Det är väldigt positivt. Vi vill uppträda sportsligt. Vi vill spela hårt och tufft, men ärligt och schysst. Det är så vi vill framstå som HBK:are. Och dessutom finns det pengar i potten till vinnaren av Fair play-ligan, säger Haglund.