Boman: Hårt jobb nyckeln till seger mot Trelleborg

På söndag spelar HBK hemmamatch igen då Trelleborgs FF kommer på besök. ”Vi hoppas kunna göra en bra match mot Trelleborg, och då är det stor chans att det kan bli seger,” säger Mikael Boman inför matchen.
Det har nu gått ett par månader sedan Mikael Boman skrev på ett 2,5 årskontrakt med klubben. Sedan dess har han hunnit med att ta en plats i startelvan och har även stått för ett fint mål i nygamla klubben. Boman själv berättar om hur det känns att vara tillbaka i HBK:

– Det har varit kanon. Det är ett jäkla gött gäng i laget och i klubben. Jag trivs väldigt bra med killarna i laget, i klubben och med ledarna och allt. Så det har varit kanon, säger Boman och fortsätter:

– Spelmässigt tycker jag att det fungerar ganska bra. Jag kommer från en säsong där jag inte spelat så mycket, så det tar lite tid innan det sätter sig. Sen har vi som lag inte tagit så många poäng som vi hoppats på, så då kan man inte vara helt nöjd. Jag behövde en liten startsträcka, men siktar hela tiden på att det ska gå bättre och bättre. 

För en vecka sedan spelade HBK borta mot GAIS, en match som slutade 1-1 efter att Bomans anfallskollega Rasmus Wiedesheim-Paul kvitterade GAIS ledning. 

– Jag tycker vi gjorde en bra match spelmässigt. Sen åker vi på ett skitmål i andra halvlek. Jag tycker vi hade det mesta av spelet, och vi får en frispark emot oss och det blir flipperspel inne i straffområdet och de får in bollen. Det är jäkligt surt. Som tur är kvitterar vi, men vi borde vinna matchen tycker jag. Vi tar med oss spelet från den matchen, och hoppas kunna göra en bra match mot Trelleborg, så är det stor chans att det kan bli seger, säger Boman. 

Nu väntar alltså Trelleborgs FF på hemmaplan. Senast lagen möttes var det HBK som vann med 1-0. Nu är förutsättningarna nya, när skåningarna reser till Halland för match på Örjans valls gräsmatta.

– Trelleborg är ett hårt jobbande lag som har fått med sig bra resultat på slutet. De slog Örgryte på bortaplan senast. Det blir en svår nöt att knäcka, men vi går in i matchen för att ta alla tre poängen, säger Mikael Boman. 

Vad blir viktigt i matchen mot Trelleborg? 

– Det är som alltid, hårt jobb och att vi försöker hitta vårt spel som jag tycker vi har gjort de senaste matcherna. Vi har spelat bra fotboll men inte fått med oss poängen. Jobbar man hårt brukar spelet komma av sig självt. 

Trelleborg ligger precis ovanför HBK i tabellen, och det är tre viktiga poäng som står på spel. 

– Alla återstående matcher är jätteviktiga såklart. Vi siktar på att få en så bra tabellposition som möjligt och nu slår jag till med klyschan att ta en match i taget. Vi försöker inte titta så mycket på tabellen, och nästa match är den viktigaste, säger Boman.

Motståndarkollen: Trelleborgs FF

Senaste matcherna (formen): TFF kommer senast från en 1-0-seger mot tabellfemman Örgryte, och dessförinnan ännu en uddamålsseger mot Västerås. De fem senaste matcherna har det blivit åtta poäng för skåningarna, och bara en förlust, hemma mot Varbergs BoIS.
Örgryte – Trelleborg 0-1, Trelleborg – Västerås 2-1, Trelleborg – Varberg 0-1, Degerfors – Trelleborg 2-2, Trelleborg Brommapojkarna 1-1 

Senaste mötet i Superettan: Vinst för HBK med 1-0 i Trelleborg. 

Tabellplacering: 9:a

Tränare: Peter Swärdh

Tabellplacering de senaste åren: 16:e plats i Allsvenskan 2018, 3:a i Superettan 2017, 7:a i Superettan 2016

Spelare att se upp med: Mittfältsduon Sebastian Ohlsson och Erik Andersson är två spelare som gjort en del mål och assists för Trelleborg. Även Mattias Håkansson är en mittfältare att hålla ögonen på. På anfallssidan är lagkaptenen Salif Camara Jönsson målfarlig med fem fullträffar och två assists. Noterbart är att HBK-bekantingen Anton Tideman numera spelar i Trelleborg.

Senaste startelvan: Larsen – Jönsson, Andersson, Velickovic, Tideman – Johansson, Thobo Køhler, Ohlsson, Andersson – Safiu, Camara Jönsson