Berntsson inför HBK-Varberg: Ska ge mer än 100 procent

I senaste hemmamatchen mot Trelleborg gjorde han ett mål och stod för flera viktiga insatser i defensiven. Alexander Berntsson har den senaste tiden fått allt mer speltid och blickar nu fram emot söndagens derbymatch mot Varberg. 
På söndag klockan 15 är det dags för ett halländskt derby då HBK tar emot topplaget Varbergs BoIS på Örjans vall. Det är fri entré för alla, då näringslivet bjuder på inträdet. 

– Det gäller att vara på tårna från början och ge mer än 100 procent. Varberg är bra på sina saker men gör vi våra saker rätt och bra så kommer vi nog kunna ta dem, säger Alexander Berntsson. 

Berntsson har fått chansen från start de senaste matcherna, men innan dess blev det mycket inhopp för mittbacken. 

– Jag har varit med om det innan, jag har varit i den sitsen och jag vet hur det är. Det är bara att ta det lugnt och träna på stenhårt så kommer chanserna och då gäller det att ta vara på dem också, säger Berntsson. 

I senaste hemmamatchen vann HBK med 3-0 mot Trelleborg, och Berntsson gjorde ett av målen, hans andra för i år.

– Det är klart att det är en speciell känsla att göra mål. När jag var yngre gjorde jag ganska mycket mål, även fast jag var mittback. Då tog jag straffar och gjorde mål på hörnor. Men mitt mål med detta året var att göra lite fler mål i år. Med lite mindre speltid så har jag ändå gjort två mål och hade en ribbträff senast mot Öster. Jag träffar ribba och stolpe oftare än jag gör mål, så det får jag slipa lite på, säger Berntsson och fortsätter:

– Vi gjorde en rätt bra match mot Trelleborg och jag fick lite självförtroende. Det är lättare att vara bra själv när laget fungerar och det gjorde vi mot Trelleborg. Sen var det lite tvärt om mot Öster. Vi löper inte i djupled och det är mycket som inte stämmer i den matchen.

Vad måste ni göra bättre i nästa match mot Varberg? 

– Det är många saker jämfört med matchen mot Öster. Aggressiviteten, förstabollarna, andrabollarna. Och vi måste löpa mer om vi ska slå Varberg hemma. Gör vi det som vi är bra på så slår vi de flesta lagen i den här serien. Det blir lite för ofta att vi inte kommer upp i nivå. Jag vet inte riktigt varför vi inte kommer upp i nivån som vi faktiskt har i laget. 

Trots att det har varit många matcher på kort tid för HBK:arna känner sig Berntsson lugn inför söndagens match. 

– Simon Bakkioui har stenkoll på vad vi ska göra och det är väl det som gör att det inte är någon som är särskilt skadad. Vi är friska och pigga till matchen på söndag. 

Nu hoppas Berntsson på storpublik till Örjans vall på söndag.

– Jag tror det kommer bli en bra match. Vi kommer göra vårt yttersta och vara extra taggade på att slå Varberg. Vi är lite revanschsugna också. Det kommer bli en rolig match och vi hoppas kunna vinna.