Akademilagen spelar hemma i helgen

För den fotbolls och HBK-intresserade åskådaren så vankas det ett smörgåsbord av spännande Akademimatcher på ”hemmaplan” i helgen.
På lördag spelar HBK en viktig match i P19-Allsvenskans nedflyttningsserie mot Ängelholms FF. 

– Inget lag vill åka ur ner till serien under så det är viktiga matcher som vi spelar i höst, säger Johan Bergström som är huvudtränare i HBK.
 
 Vi spelar gärna ett antal matcher per år hos våra kära klubbar i närområdet. Så när Hylte hörde av sig så var det inte svårt att tacka ja till detta och vi hoppas givetvis att många samåker upp genom ”skogarna” till Örnvallen på lördag. Vi har på senare år t.ex. Hylte att tacka för Shkodran Maholli, Ardian Rexhepi och Liridon Selmani som alla blev allsvenska spelare hos oss, säger akademiansvarige Robert Nordström.
 
I Hyltebruks IF så säger Rune Gunnarsson så här om evenemanget. 

– Det är väldigt roligt att HBK kommer på besök, vi ska se till att ha servering, speaker, läktare, bollkallar med mera och hoppas att även många Hyltebor kommer och tittar på fin fotboll. Vi har ju dessutom två spelare i HBK med lite lokal anknytning då vi hoppas på att både Nils Strandahl och Isac Harrysson spelar med HBK i den här matchen.
 
På söndag bjuds det på matcher av högsta Sverigeklass då HBK:s U17- och U16-lag spelar hemma på Halmstad Arena (Sannarps IP). Först ut är U17 som i Slutspelsserien möter topptippade BK Häcken klockan 13.00 på plan 3. HBK ligger just nu på en fjärde plats och BKH på en femte i en oerhört jämn tabell där det bara skiljer tre poäng mellan ettan och åttan inför helgens omgång.
 
När U17-matchen är slut så kan man ta en liten promenad till plan 4 och se andra omgången i P16:s Nationella slutspel klockan 15.00 där HBK tar emot duktiga Qviding FIF från Göteborg, det finns fyra grupper á sex lag och vinnaren i respektive grupp går till semifinal i SM. Se gruppen HÄR