5-0 till HBK U17 mot Kalmar FF

När det gäller soltimmar på sommaren så slår östkusten västkusten då och då, men på Halmstad Arena blev det på söndagen en solklar seger för HBK U17 mot Kalmar där slutsiffrorna skrevs till 5-0 efter 2-0 som pausresultat.
 Det var en av årets bättre insatser där speciellt första halvlek var av briljant karaktär med koncentrerat försvarsspel, varierat passningsspel och många fina anfallskombinationer. Så efter förra veckans förlust mot AIK så var det här väldigt roligt att se, säger U17:s huvudtränare Robert Nordström.

HBK-spelarna tog tag i taktpinnen direkt och förde spelet i första halvlek. Kalmar var dock inte ofarliga i kontringsspelet men Zackarias Nilsson i HBK-målet var omutlig. HBK:s första mål skulle dock dröja en halvtimme då Charlie Dagård slog ett väl avvägt inlägg som Hampus Häägg distinkt nickade in till 1-0.

Bara några minuter senare var det dags igen då Jonathan Wadensten pressade KFF till ett misstag som gjorde att Hampus Häägg kunde trycka in 2-0 till Bollklubben. Det blev också halvtidssiffrorna när duktige domaren Allen Hasic blåste av.

Idag får vi berömma anfallsspelet där vi kom i anfallsvåg efter anfallsvåg, säger Alexander Sakac i HBK-lägret.

– Det var bra passningsspel från mittbackarna Eric och Viktor, fina löpningar på kanterna av Johan och Oscar och kom inte dessa på kanten så följde ytterbackarna Charlie och Filip med och pumpade in bollar. På innermittfältet fördelade Nisse/Axel det bra och när då forwards gör mål så blir vi svårslagna, säger Sakac.

En bit in i andra halvlek så blev det 3-0 till HBK och det var just anfallarna som stod bakom detta och den här gången serverade Hampus Häägg ett inlägg som Jonathan Wadensten mycket vackert cykelsparkade in bakom en chanslös KFF-målvakt.

HBK hade matchen i sin hand och med några byten på slutet så kom det ännu mer energi in i laget som utmynnade i att först Oscar Murro blev fälld och sedan att Nils Thelander fick iväg ett bra skott som en Kalmarit tog med handen och domaren fick blåsa två straffar sista tio minuterna.

Säker straffexekutor var Eric Svensson som behärskat placerade in 4 och 5-0.

– Det känns tryggt att ha en vass straffskytt, konstaterar Robert Nordström vars lag i nästa match i U17:s slutspelsserie ställs mot favoriterna Brommapojkarna på bortaplan i Stockholm på söndag.

Det kommer att bli en väldigt tuff match på Grimstas konstgräs så nu gäller det att fortsätta vara ödmjuk och ladda om i veckan som kommer, avslutar Tomas Carlsson U17:s fina söndag.

HBK U17 – Kalmar FF  5-0
1-0  (33) Hampus Häägg, 2-0 (39) Hampus Häägg, 3-0 (54) Jonathan Wadensten, 4-0 (83) Eric Svensson, 5-0 (90+) Eric Svensson.

Laget: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård (73) – Johan Gudmundsson (81), Axel Jönsson (45), Nils Thelander, Oscar Murro (83) – Hampus Häägg (81), Jonathan Wadensten (81)
Avbytare: Måns Mårtensson (46), Arlind Begolli (73) Robin Berggren (81), Eldin Becirovic (81), Edvin Cronvall (81), Eric Wiberg (83), Isak Persson.