Wiedeheim-Paul laddar inför HBK – Norrby

Han gjorde mål senast HBK mötte Norrby, och hoppas kunna göra mål på söndag då lagen drabbar samman på Örjans vall. Rasmus Wiedesheim-Paul blickar fram emot matchen mot Norrby och berättar hur det är att spela tillsammans med anfallskollegan Mikael Boman.
I senaste matchen mot Varberg blev det seger, och två mål av skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul. 

– Det var väldigt mycket kamp och det var en tuff match. Det var väl inget jätteglimrande spel direkt, men Varberg gjorde allt för att poäng och varje poäng är viktig. Det var en viktig match, det var derby och det kom mycket folk, minns Wiedesheim-Paul.

Ett av målen kom på straff och ”RWP” stegade fram till straffpunkten och tryckte säkert in bollen i mål. Det har blivit ganska många straffmål för HBK:aren den här säsongen. 

– Så fort domaren blåser och det blir straff känns det som att det inte finns något annat än bollen och målet och målvakten. På hemmamatcherna klappar publiken i händerna när jag ska slå straffen, men jag är så fokuserad att jag inte ens märker att publiken klappar i händerna. Så jag är väldigt fokuserad på vad jag ska göra när jag väl slår straffen, för en straff ska man ju göra mål på. Det är mycket mentalt, bollen ligger ju stilla på elva meter, en sån chans får man inte så ofta.

På söndag möter HBK Boråslaget Norrby. Senast lagen möttes, på Borås Arena, blev det seger till HBK med 1-0 efter mål på straff av just Rasmus Wiedesheim-Paul. Den unge anfallaren framhåller att det blir viktigt att fortsätta spela som man gjort i matcherna mot GAIS, Trelleborg och Varberg. 

– Och att vi jobbar hårt. Vi har skapat väldigt mycket målchanser och hittat ett bra sätt att komma fram till målet. Vi har ändå gjort tre mål mot Trelleborg och tre mål mot Varberg. Så vi ska fortsätta  på den inslagna vägen och skapa mycket målchanser. Och så måste vi få defensiven att funka. Vi får mycket betalt för pressen när den sitter. Man skapar mycket målchanser om vi kan vinna bollen högt och snabbt ställa om. Försvarsspelet är grunden till anfallsspelet. 

Vad vill du bidra med i matchen mot Norrby? 

– Med mycket energi och försöka vara mycket i rörelse och vara så inblandad i spelet som möjligt. Jag vill ställa till det för motståndarnas försvarare. Jag vill vara i rörelse så de inte riktigt vet var de har mig. Mitt spel är mycket att löpa i djupled och utmana, så jag vill bidra med det. Och så hade det inte varit fel att göra något mål heller, såklart, säger Wiedesheim-Paul. 

De senaste matcherna har Wiedesheim-Paul spelat tillsammans med rutinerade anfallskollegan Mikael Boman. Ett samarbete som han tycker har fungerat bra.  

– Det passar mig bra att ha någon som är lite större jämte mig, som är lite mer av en targetspelare som gör att jag kan fokusera på att löpa i ytorna runtomkring som uppstår när han håller i bollen eller om han kommer och möter. Då kan  jag löpa, och han tar duellerna. Då får jag göra det jag är bra på och komma rättvänd mot mål, så behöver jag inte spela så mycket felvänd. Han har mycket erfarenhet också, och har varit med länge. Han är väldigt stöttande och vill det bästa för mig, samtidigt som han är hjälpsam på planen genom sitt spel. Han är väldigt snäll och prestigelös i att han vill det bästa för mig. 

HBK möter Norrby på söndag, med matchstart klockan 15. Grindarna öppnar klockan 14, och då kan man passa på att besöka souvenirshopen, där vi har 50 procent rabatt på allt, medlemspuben eller någon av våra kiosker. Uppe i Örjanstugan finns det både våfflor och mackor för den hungrige. Välkommen!