Två HBK:are uttagna till Future team

Under måndagen presenterade förbundskaptenen Christoffer Augustsson sin första Future Team-trupp till ett läger på Bosön om drygt två veckor. HBK:s U15-lag hade två spelare med. – Kul för Wilmer och Lorent som under en lång tid presterat väl både i vårt U15- och U16-lag, säger Morgan Ljungkvist som är deras huvudtränare.
För er som inte känner till Future Team-verksamheten så beskriver Svenska Fotbollsförbundet det så här:

"Future Team är en utvidgad landslagsverksamhet för unga spelare med senare fysisk mognad än genomsnittet. Syftet är att fånga upp talanger som har mycket god spelförståelse, bra teknik och mentala kvaliteter men som ännu inte kan konkurrera fysiskt."
 
Wilmer Hesselgren är en skicklig försvarsspelare i det kollektiva spelet, men även väldigt långt fram i sitt individuella försvarsspel. Dessutom har han under året utvecklat sina offensiva kvaliteter som mittback.
 
Lorent Mehmeti är yttermittfältare med en fin vänsterfot och ett fint klipp i steget. Lorent är duktig en mot en, har bra avslut och en fin passningsfot.
 
Tidigare under året har Albin Ahlstrand och Albin Binnefors spelat fyra U-landskamper samt Elliot Hintsa och Viktor Dahlin har varit på landslagsläger.
 
– Det är givetvis kul att många av våra 15-åringar får chansen i dessa sammanhang, och samtidigt ett bra kvitto på att de utvecklats bra i vår HBK-miljö. Vägen till en landslagsuttagning kan ju se ut på olika sätt. Se bara på Wilmer som gjort det bra över lång tid. Trots att han först var reservuttagen i Hallandslaget under Utvecklingslägret (deltog sista dagarna) är han bara några månader senare med i Future team-landslaget, säger Stefan Mildaeus, ungdomsansvarig i HBK.

Foto: Henrik Jönsson