Tre spännande akademimatcher på hemmaplan

Den här helgen spelas det tre matcher för HBK:s akademilag som tabellmässigt ser väldigt intressanta ut.
Först ut är HBK U19 som ikväll, fredag, möter Trelleborgs FF på Halmstads Arenas konstgräs klockan 17.00. Vid tre poäng så kan Bollklubben säkra spel i högsta divisionen även 2020.
 
 Laget har fin form så vi ser fram emot matchen, säger huvudtränaren Johan Bergström.
 
På lördag är det match i U17-Allsvenskans slutspelsserie där HBK får besök av Uppsalalaget IK Sirius där förre HBK-spelaren Petter Hansson är akademiansvarig. HBK:s akademidito och tillika U17-tränare Robert Nordström säger så här om matchen:

– Vi har haft en bra träningsvecka efter vinsten mot DIF och truppen fokuserar nu bara på att göra en bra prestation även mot Sirius.
 
Matchen mot Sirius startar 15.00 på lördag och spelas på Tranevall i Harplinge med lokala klubben HGH som medarrangör och dessa utlovar fri entré, servering, kiosk och fint fotbollsväder. Välkommen till Harplinge!
 
Med tre omgångar kvar så leder HBK serien framför ett antal jagande storklubbar och tabellen kan du titta på HÄR.
 
På söndag spelar såklart vårt herrlag mot Norrby 15.00 men vill du ha en liten fotbollsförrätt så möter HBK U16 skånelaget Husie IF klockan 13.00 på plan 3 på Halmstad Arena IP.

Det är sista omgången i södra slutspelsgruppen och mera spänning väntar då förutsättningarna är sådana att om Malmö FF inte vinner sin match mot Kinna på bortaplan så är det vinnaren i matchen HBK-Husie som går till semifinal i SM, och där troligen får möta IFK Norrköping.
 
 I fotboll vet man aldrig, så vi ska göra allt vi kan för att vinna och sedan hoppas att Kinna kan skrälla, säger huvudtränaren Christian Pizevski.
 
Rekommendationen för helgen som kommer är alltså frisk luft och att se ungdomsfotboll av högsta Sverige-klass.